Saksonya için ‘gölge kabine’

Güncelleme Tarihi:

Saksonya için ‘gölge kabine’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2024 11:46

Sağ popülist Almanya için Alternatif’in (AfD) iktidara gelme planları yaptığı Saksonya için şimdiden ‘gölge kabine’ oluşturduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Bild gazetesi, eski Doğu Almanya sınırları içinde oluşturulan Saksonya’da 1 Eylül’de yapılacak seçimlerde yaklaşık yüzde 34 oy alacağından hareket edilen AfD’de iktidar planlarının şimdiden başladığına yer verdi. Gazetenin, AfD içinden bazı kaynaklara dayandırdığı haberinde, AfD Saksonya Teşkilatı Başkanı Jörg Urban’ın şimdiden bir ‘gölge kabine’ listesi hazırladığı yer aldı. Urban’ın listesinde, hukukçu Joachim Keiler’in Adalet Bakanı, AfD Meclis Grup Başkan Yardımcısı Sebastian Wippel’in İçişleri Bakanı, Andre Barth’ın Maliye Bakanı, Rolf Weigand’ın ise Kültür Bakanı olması öngörüldü. Jörg Urban’ın listesinde kendi isminin ise yer almadığı belirtildi.

Saksonya için ‘gölge kabine’

Tino Chrupalla

Haberin Devamı

Diğer partilerden hiçbiri ortaklık etmek istemediği için seçimlerden en güçlü parti olarak çıksa bile iktidara ortak olma şansı bulunmayan AfD’nin Eş Başkanı Tino Chrupalla’nın Saksonya Başbakanı olma planları yaptığı ileri sürüldü.

ÜYE SAYISI ARTTI
Almanya genelinde AfD’ye karşı protesto gösterileri düzenlendiği halde, partiye üye başvurusunda bulunanların sayısında artış olduğu açıklandı. Der Spiegel dergisi, 1-25 Ocak tarihleri arasında 2 bin 500 kişinin AfD’ye üyelik başvurunda bulunduğunu yazdı. Aşırı sağcıların Berlin yakınlarındaki Potsdam kentinde bir villada buluşarak, ülkede yaşayan göçmen kökenlilerin sınır dışı ve sürgün edilmesi planlarının yapıldığı toplantılara AfD’li bazı politikacıların da katıldıklarının ortaya çıktığı 10 Ocak’tan bu yana ise partiye 1900 kişinin üyelik başvurusunda bulunduğu belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!