‘ŞAHİN’ görünümlü Erdal Öztürk

Güncelleme Tarihi:

‘ŞAHİN’ görünümlü Erdal Öztürk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2015 14:44

Bundesliga’da dev kulüplerinin dikkatini çeken genç Yıldız adayı Erdal Öztürk, Nuri Şahin'i örnek alıyor...

Haberin Devamı

ERDAL Öztürk Berlin’de doğdu. Hayalleri vardı. Altı yaşında futbol ve yeşil sahalarla tanıştı. Yaşıtları başka oyuncaklarla oynarken onun aklı fikri toptaydı. Futbol topuyla yatıp, futbol topuyla kalkıyordu. Evde bu yüzden az arıza çıkarmadı. Futbol topuna ve yeşil sahalara o kadar bağlandı ki bu zamanla tutkuya ve sonrasında da kariyer planlanmasına döndü. Meşin yuvarlağın peşine takılıp Berlin’den Almanya’nın küçük ve şehri kenti Hoffenheim’a göç etti. Hem de henüz bıyıkları terlememişken... 15 yaşında topladı valizini, geride ailesini, arkadaşlarını ve doğduğu kenti bırakarak... Erdal Öztürk, küçük semt takımlarında oynarken Hertha Berlin alt yapısına alındı. İnanılmaz tekniği, sol ayağını kullanma becerisi ve futbol zekasını keşfeden Hertha’lı genç takım antrenörleri onu bünyelerine almak için hiç gecikmediler. Bir yıl Hertha’da oynadı. Katıldığı turnuvalarda bu kez Bundesliga’nın dev kulüplerinin dikkatini çekti.

‘ŞAHİN’ görünümlü Erdal Öztürk


15 YAŞINDAYKEN U17’DE OYNADI

Wolfsburg, Werder Bremen, Gladbach ve Hoffenheim peşine düştü. Israrla Erdal’ı almak istiyorlardı. Gelen teklifler o kadar cazipti ki işin içinden çıkamadı. Anne ve babasıyla birlikte oturdu, çevresinden de aldığı bilgiler ışığında Hoffenheim’a gitmeye karar verdi. Evden ayrıldığında daha 15 yaşındaydı. Hoffenheim’da U16’da oynaması gerekirken, hocaları onu bir üst takım olan U17’ye aldı. Erdal Öztürk “Hoffenheim benim için çok uygun olduğunu düşündüm. Burada kendimi daha iyi geliştiririm diye inandım. Gelinen noktada doğru karar vermişiz. İlk yıl yalnızdım. Özlemle geçti. Ailemi ve arkadaşlarımı özledikçe futbol topuna daha çok tutundum. Ailem benim burada kalma arzumu görünce bu kez de onlar beni yalnız bırakmamak için buraya taşındı” dedi.

‘ŞAHİN’ görünümlü Erdal Öztürk


Türk milli takım hocaları beni hep oyaladı

Erdal’ın yeteneğini Alman milli takım hocaları da çabuk fark etti. Türkiye Futbol Federasyonu görevlileri Erdal’a ilk başta ilgi göstermeyince genç futbolcu Alman milli takımını tercih etti. Altı kez U15 ve U16 milli takım forması giydi. Alman milli takımıyla yıldızı parlayınca bu kez Türk yetkililer devreye girdi. Erdal Alman genç milli takım formasını çıkardı, Ay yıldızlı formayı sırtına geçirdi. Erdal’ın milli takımı bırakmasına rağmen DFB yetkilileri onun peşini bırakmadı. Israrla davet ettiler. 17 yaşına gelince Türk milli takım hocaları ise sırtını döndü genç futbolcuya. O da ‘Beni istemiyorlarsa ben de Alman milli takımına giderim’ diyerek tercihini yine Panzerler için kullandı. “10 kez Türk milli takımı için oynadım. Hocalarıma bir çok kez beni milli takım için düşünüp düşünmediklerini sordum. Ancak Türk milli takım hocaları beni hep oyaladı. İlgisiz kaldılar. Ben de tercihimi kullandım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!