Sağlık Bakanı Lauterbach, Keup Caddesi iftarında

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanı Lauterbach, Keup Caddesi iftarında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2023 10:07

Almanya’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Köln kentindeki Keup Caddesi esnafı verdiği sokak iftarında Türkiye ve Suriye depremzedeleri için maddi yardım topladı ve dualar etti. Davete, Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach da katıldı.

Haberin Devamı

FEDERAL Sağlık Bakanı Karl Lauterbach davetlilere yaptığı selamla konuşmasında, “Burası kültürlerin bir araya geldiği, çok özel bir yer, çivili banka saldırısının olduğu yer, her sene bir arada bulunduğumuz yer, kültürlerimizi kutladığımız saldırı faciasında hayatlarını kaybedenleri andığımız yer, Keup Caddesi’nin deprem bölgesine çok yardımlar gönderdiğini biliyorum” dedi. Bakan Lauterbach iftar davetine gelenleri, Türkiye ve Suriye’deki depremde hayatını kaybedenler için bir dakika saygı duruşuna davet etti.

Sağlık Bakanı Lauterbach, Keup Caddesi iftarında

KEUP CADDESİ’NDE 118 ESNAF VAR
Keup Caddesi Esnaf Derneği Başkanı Meral Şahin ise etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Depremzedelerimizi sadece bugün anmıyoruz. Biz buranın esnafları olarak deprem bölgesi için yardımlar topladık. Almanya’nın Sağlık Bakanı da bugün bizimle beraber. O da bize çok yardımcı oldu. Keup Caddesi’nde 118 esnafımız var. Bu iftar etkinliği için birlik olduk, para topladık. Yemekleri beraber hazırladık. Bugün ikram etmek için masaları kurduk. Burada insanlara hiçbir şekilde ayrımcılık yapmadan, din, mezhep, kültür, ırk hiçbir şeyi ayırt etmeden birlikte yapacağımız bir Halil İbrahim sofrası olsun istedik. Hep beraber bekliyoruz, paylaşalım, güzel bir anısı olsun. İnsanların içerisine güzel bir filiz yerleştirelim ki, bunlar bizi ileriye yönelik daha güzel, iyi yerlere götürsün. Çünkü çocuklar var, onlara örnek olsun. Biz Müslümanlar olarak örnek olalım dedik. Her zaman da bunu mesaj olarak vermeye çalışıyoruz. Bu beşinci iftarımız, fakat bu sefer birazcık yağıştan dolayı yolda kaldık ama mesajımız inşallah ulaşır. Deprem yardım yemeğimiz Alman dostlarımızın Paskalya'sına rast geldi onların da bugününü buradan kutluyorum.”

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Lauterbach, Keup Caddesi iftarında

Sağlık Bakanı Lauterbach, Keup Caddesi iftarında


100 MASA KURULDU
Köln Keup Caddesi iftar yemeğine Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’in yanı sıra, Federal Meclis CDU milletvekili Serap Güler, Köln Konsolosu Bülent Sakarya, KRV eyalet milletvekilleri CDU parti yöneticileri belediye encümen ve Uyum Meclis üyeleri polis, itfaiye temsilcileriyle yaklaşık bin vatandaş katıldı. Keup Caddesi Ömerül Faruk Camii imam ve hatipleri Davut Yılmaz ve Erhan Öztürk akşam ezanını beraber okudular. Depremde hayatlarını kaybedenlerin ve iftar yemeğinin duasını yaptılar. Küçük İstanbul olarak da bilinen caddedeki verilen iftar için yaklaşık 100 masa kuruldu. Davete yaklaşık bin kişi katıldı. Köln Keup Caddesi’nde 9 Haziran 2004 tarihinde, 5.5 kilogram ağırlığındaki bombanın içine tuzaklanan 700 çivinin patlatılması sonucu 6’sı ağır 22 kişi yaralanmıştı.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Lauterbach, Keup Caddesi iftarında
‘HASTANELER İÇİN REFORM GEREKİYOR’
Diğer yandan, Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Hürriyet’in sağlık sistemindeki reform planlarının ne zaman hayata geçirileceği sorusuna “Daha güzel zamanlar bizi bekliyor, yalnız bize pandemi gösterdi ki bizim sağlık sistemimiz, sektörümüzde çok eksiklikler var, düzeltmemiz gereken çok sorunlar var. Bilhassa bu konuyla ilgili hastaneler için yeni reformlar gerekiyor, tadilatlar yapılması gerekiyor, sistemleri dijitalleştirmemiz gerekiyor, olası pandemilere daha hazırlıklı olmamız şart! Ama yine de şimdilik pandemiyi birlikte atlattığımız için çok mutluyuz” yanıtını verdi. 

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Lauterbach, Keup Caddesi iftarında

Sağlık Bakanı Lauterbach, Keup Caddesi iftarında

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!