Sağlık Bakanı hakkında suç duyurusu: İzolasyondan erken çıktı

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanı hakkında suç duyurusu: İzolasyondan erken çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 11:36

Almanya’da sert korona tedbirleri denince ilk akla gelen isimlerden olan SDP’li Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach hakkında korona kurallarına uymadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunda bulunan kişi ise eski milletvekilli Marcel Luthe oldu.

Haberin Devamı

YAZ döneminde iki kez koronaya yakalanan Sağlık Bakanı Lauterbach’in izolasyondan çok erken çıktığı iddia ediliyor. Konuyla ilgili Berlin Eyalet Parlamentosu’nda Hür Seçmenlerin 2021 yılına kadar milletvekili olan Marcel Luthe, suç duyurusunda bulunmasının sebebini “Vatandaşlara ve Sağlık Bakanı’na eşit muamele” olarak gerekçelendirdi. Aynı zamanda sendika temsilcisi olan Luthe, Berliner Zeitung’a yaptığı açıklamada, “Benzer ihlallerle suçlanan ve bu ihlallerden dolayı cezalandırılacak düzinelerce kişiyi” temsil ettiğini söyledi.

‘BÜYÜK BİR DİKKAT’
Lauterbach 5 Ağustos’ta Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Büyük bir dikkat” ve dördüncü kez aşılanmasına rağmen koronaya yakalandığını duyurmuştu. 9 Ağustos’ta ARD televizyonuna konuşan Bakan, “Henüz tam olarak formda olmadığını” söylemişti ancak testin negatif çıktığını da belirtmişti. Aynı gün Twitter hesabından “Umarım iyileşme süreci yakında tamamlanır” şeklinde paylaşım yapmıştı. Ancak Bakan ertesi gün ise kabine ziyareti için izolasyona son verdi. Bakanın, testi negatif çıktığı için Robert Koch Enstitüsü’nün (RKI) izolasyon kurallarını yerine getirdiği ancak Berlin eyaletinde geçerli olan korona yönetmeliğine uymadığı iddia ediliyor. RKI kuralına göre izolasyondan çıkmak için negatif bir test veya CT değeri 30’un üzerinde olan pozitif bir PCR test sonucu gerekiyor. Ancak Berlin’de geçerli olan korona yönetmeliğine göre ise son 48 saatte herhangi bir semptom görülmemesi halinde 10 günlük karantina süresi sonlandırılabilir.

Haberin Devamı

48 SAAT SEMPTOM GÖZÜKMEDİ
Hakkındaki iddialarla ilgili konuşan Bakan Lauterbach, Welt gazetesine yaptığı açıklamada, 48 saat semptom gözükmediğini belirtti. Spiegel’e de konuyla ilgili konuşan Bakan Lauterbach, “İnsanlar haklı olarak izolasyon kurallarını ihlal edip etmediğimi soruyorlar. Çünkü bunu yapan kişi, diğer insanları da tehlikeye atmış olur” dedi. Bakan, korona semptomları olmadığını ancak henüz formda olmadığını belirtti.

 

BAKMADAN GEÇME!