Sadece Türk Bayrağı olana saldırmışlar

Güncelleme Tarihi:

Sadece Türk Bayrağı olana saldırmışlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2024 12:08

Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Terör örgütü PKK yandaşları tarafından saldırıya uğrayan Hannover Başkonsolosluğu’nu ziyaret etti, Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay ve emniyet yetkilileriyle görüştü. STK temsilcileri de Başkonsolos Gül Özge Kaya’yı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Konsolosluk saldırısıyla aynı gün aracı saldırıya uğrayan Türk vatandaşı ise, “Üç aracım var sadece aynasında Türk bayrağı olan saldırıya uğradı” dedi.

Haberin Devamı

Sadece Türk Bayrağı olana saldırmışlar
GEÇEN hafta Belçika’da Ülkü Ocağı’na, Türklerin iş yerlerine ve araçlarına saldıran terör örgütü PKK yandaşlarının Almanya’daki hedefi, salı gecesi Hannover Başkonsolosluğu olmuştu. PKK yandaşları ellerindeki balta ve taşlarla başkonsolosluk binasına saldırmış, camları ve kapıları kırmaya çalışmıştı. Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, incelemelerde bulunmak üzere Hannover Başkonsolosluğu’na gitti. Burada Başkonsolos Gül Özge Kaya ile görüşen Büyükelçi Şen, ardından Hannover Büyükşehir Belediyesi Başkanı Belit Onay, Hannover Emniyet Müdürü Gwendolin von der Osten ve Nordstadt Polis Merkezi Amiri Jens Hinrichs ile başkonsoloslukta yapılan toplantıya katıldı. Büyükelçi Şen, destek ziyaretleri için muhataplarına teşekkür ederken, faillerin en kısa zamanda yakalanması ve bu tür olayların tekrarının engellenmesine yönelik güçlü beklentilerini iletti.
Sadece Türk Bayrağı olana saldırmışlar
‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’
Hannover ve çevresinde bulunan Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de Başkonsolos Gül Özge Kaya’yı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Ziyarete gelenlere teşekkür ederek söze başlayan Başkonsolos Gül Özge Kaya, şunları söyledi: “Polisin verdiği bilgiye göre muhtemelen Hannover Kröpke Meydanı’ndaki gösteriden bir süre sonra 20 kadar kişi yüzlerini kapatarak kamufle olmuş halde, ellerinde balta ve taşlarla başkonsolosluğumuzun ana giriş kapısındaki camları kırmaya çalışmış. Görüntülerden anlaşıldığına göre kısa sürede ön camlarda görünür şekilde çatlamalara yol açan şiddette bulunmuşlar. Başkonsolosluk olarak ilgili mercilerle temasa geçtik. Yetkililerden derhal faillerin bulunmasının ve caydırıcı cezaların verilmesinin gerekliğini vurguladım. Gerekli önlemlerin alınması konusunun takipçisi olacağız. Aynı gece Lehrte kasabasında bir vatandaşımızın otomobilinin ön camının kaldırım taşıyla kırılmaya çalışıldığının bilgisini aldım. Bu olayın da ivedilikle aydınlatılmasını bekliyoruz. Kim veya kimlerin yaptığı belli olmamakla beraber, otomobili saldırıya uğrayan vatandaşımız C.S., üç aracı olduğunu sadece aynasında Türk Bayrağı olan aracının saldırıya uğradığını söyledi. Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olarak kısa zamanda bir araya gelebilme becerisini gösteriyor olmanız sevindirici bir durum. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeli ve ortak noktalarımızda birleşmeliyiz.”
Sadece Türk Bayrağı olana saldırmışlar

Terör örgütü yandaşları sadece aynasında Türk Bayrağı olan bu araca saldırdı.

Haberin Devamı

ETKİLİ ÖNLEM ALINMALI
Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de geçmiş olsun dileklerinin yanı sıra endişelerini dile getirdi. Bu ve benzeri olayları şiddetle reddettiklerini belirten STK temsilcileri, ilgili kurum ve kuruluşların daha etkili önlemler alınması gerektiğini söylediler. STK temsilcileri, “Çıkan yangını söndürmek önemli ama bundan da önemlisi yangının çıkmasını önlemektir. Yetkililerden de beklentimiz budur” diyerek düşüncelerini dile getirdiler.

Sadece Türk Bayrağı olana saldırmışlar
TGN Başkanı Osman Tümur, Türk sivil toplum kuruluşlarını temsilen NDR televizyonuna açıklamalarda bulundu.
Sadece Türk Bayrağı olana saldırmışlar

Haberin Devamı

Sadece Türk Bayrağı olana saldırmışlar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!