Rusya, NATO ülkelerine de saldırır korkusu!

Güncelleme Tarihi:

Rusya, NATO ülkelerine de saldırır korkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2024 11:26

Kamuoyu araştırma enstitüsü Forsa tarafından RTL/ntv Trendbarometer adına gerçekleştirilen araştırma, Almanların çoğunluğunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in NATO üyesi ülkelere de saldıracağından endişe duyduğunu ortaya koydu.

Haberin Devamı

ANKETE göre katılımcıların yüzde 54’ü Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşını kazanması halinde Putin’in NATO ülkelerine saldıracağına inanıyor. Katılımcıların yüzde 39’u ise bunu ihtimal dışı görüyor. İktidar partilerinin ve ana muhalefetteki CDU/CSU’nun destekçilerinin çoğunluğu Rusya’nın saldırganlığı konusunda hemfikir. Buna karşılık Sol Parti ve aşırı sağcı parti AfD taraftarlarının çoğunluğu Rusya’nın NATO’ya saldıracağına inanmıyor.

ZORUNLU ASKERLİK HİZMETİ
Almanların yarısından biraz fazlası da zorunlu askerlik hizmetinin yeniden getirilmesinden yana görüş belirtti. Ankete göre, katılımcıların yüzde 52’si zorunlu askerlik hizmetinin yeniden getirilmesini istiyor. Yüzde 44’ü ise buna karşı çıktı. Mart ayında yapılan ankette katılımcıların yüzde 43’ü karşı çıkarken, yüzde 52’si de desteklediğini ifade etmişti. Kamuoyu araştırma enstitüsü Forsa, 5-8 Nisan tarihleri arasında Almanya’da 1009 kişiyle anketi gerçekleştirdi. Ankette “Almanya’da zorunlu askerlik hizmeti yeniden getirilmeli mi?” ve “Rusya Ukrayna’daki savaşı kazanırsa Putin NATO üyesi ülkelere de saldıracak mı?” soruları soruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!