‘Rusya, İspanya’yı bölmeye çalıştı’

Güncelleme Tarihi:

‘Rusya, İspanya’yı bölmeye çalıştı’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 13:22

Almanya’nın İstihbarat Servisi (BfV), Rusya’nın İspanya’yı bölmek için geçtiğimiz sene Ekim ayında gerçekleştirilen referanduma karıştığını iddia etti.

Haberin Devamı

ALMANYA’da iç istihbarattan sorumlu BfV’nin Başkanı Hans George Maassen, Berlin’deki bir güvenlik toplantısında yaptığı konuşmada, Rusya’nın geçen yıl ekim ayında İspanya’da yapılan referandumda ayrılıkçıları destekleyerek İspanya’yı parçalamaya çalıştığını iddia etti. Katalan Meclisi’nde yapılan oylamaya değinen Maassen, “Moskova’nın geçen ekim ayında yapılan tartışmalı oylama öncesinde bir dezenformasyon kampanyası başlatmış olması çok makul” dedi.

İKİNCİ TURDA SEÇİLMİŞTİ
Katalonya Özerk Yönetim Meclisi, Brüksel’e kaçan ve İspanya’da hakkında arama ve tutuklama emri bulunan eski Başkan Carles Puigdemont’un kendisi yerine aday gösterdiği Quim Torra’nın adaylığını oylamak üzere dün toplanmıştı. Yerel seçimlerden yaklaşık beş ay sonra yeniden toplanan mecliste Cumartesi günü yapılan ilk turda gerekli 68 oyu alamadığı için seçilemeyen Torra, ikinci turda gerekli basit çoğunluğu tek oy farkla yakalamıştı. Torra, 65’e karşı 66 oyla Katalonya’nın yeni başkanı seçildi.

BAKMADAN GEÇME!