‘Rusya gazı keserse, felaket yaşanır’

Güncelleme Tarihi:

‘Rusya gazı keserse, felaket yaşanır’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2022 11:49

Almanya’da hükümet ortağı SPD’nin eski Genel Başkanı ve Federal Dışişleri eski Bakanı Sigmar Gabriel, Rusya’nın doğal gaz ve petrol sevkiyatını durdurması halinde Almanya’da ekonominin allak bullak olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Bild’e konuşan Gabriel, “Ekonominin bir bölümü tamamen durur. İşsizlik oranı şimdiye kadar görülmemiş seviyeye ulaşır. Almanya’da tam bir felaket yaşanır” dedi. Almanya’nın önde gelen çelik işletmelerden Thyssenkrup ile Siemens Enerji ve Duetsche Bank’ın Denetleme Kurulu’nda görev yapan Sigmar Gabriel, şu anda Almanya’nın ayakta kalabilmesi için yoğun çaba gösteren dar gelirlilere daha fazla destek verilmesini de önerdi. Önümüzdeki dönemlerde gaz ve petrol fiyatlarının daha da artacağına dikkati çeken Gabriel, “Politikacılar ilk etapta iş piyasasında düşük ücretle çalışan insanların yanında yer almalı. Hep insanların yanında yer alan polislere, hemşirelere, diğer sağlık personeline daha fazla katkıda bulunulmalı” dedi.

ÇALIŞMA SAATLERİ ARTACAK
Angela Merkel döneminde Başbakan Yardımcısı olarak da görev yapan Sigmar Gabriel, önümüzdeki dönemlerde insanların daha uzun süre çalışmak zorunda kalacaklarını da söyledi. Bundan 25 yıl önce işsiz sayısının birden artması üzerine haftalık çalışma süresinin 42 saate düşürüldüğünü hatırlatan Gabriel, “Şu anda çalışma çağındaki insan sayısı her geçen yıl düşmekte. Özellikle doğum oranının azalması ve emekli sayısının artması nedeniyle bundan sonra insanlarımız daha fazla çalışmak zorunda kalacak” diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!