RBB’den sonra NDR’de de ‘adam kayırma’ suçlaması

Güncelleme Tarihi:

RBB’den sonra NDR’de de ‘adam kayırma’ suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2022 11:07

Almanya’da halkın vergileriyle finanse edilen kamu radyo-televizyon kurumlarında yöneticilere yönelik iltimas ve adam kayırma suçlamaları devam ediyor. Berlin ve Branbenburg medya kuruluşu RBB Genel Yayın Yönetmeni, hakkında çıkan iddialar ve savcılığın soruşturma başlatması üzerine görevden alınırken, şimdi de NDR televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Sabine Rossbach hakkında ‘adam kayırma’ suçlamasında bulunuldu.

Haberin Devamı

Business Insider adlı sitesinde yer alan habere göre Rossbach’ın, kızına ait PR şirketinin müşterileriyle ilgili haberlere NDR’deki farklı programlarda yer verilmesini sağladığı iddia ediliyor. Rossbach’ın diğer kızının ise NDR’de kadrolu işe alındığı suçlamaları gündeme geldi. NDR’den iddialarla ilgili yapılan açıklamada, kadronun genel yayın yönetmeni Rossbach’ın küçük kızına uygun şekilde verildiği belirtildi. PR ajansı ‘Hesse&Hallermann’ tarafından olayların haberleştirilmesiyle ilgili iddiaların ise NDR yolsuzlukla mücadele biriminde iç denetim incelemesinde olduğu ifade edildi. Yapılacak inceleme sonrası kamuoyunun bilgilendirileceği kaydedildi.
NDR’deki ‘Hamburg Journal’ adlı programın editör kadrosunun üyeleri ise genel yayın yönetmeninden gelen bazı e-mail’lere dikkati çekti. Rossbach’ın, PR şirketi sahibi kızından kendisine gelen ve “Yapmalıyız” ve “Bu haber yayınlanmalı” gibi talepler içeren e-mailleri editörlere yönlendirdiği ifade edildi. Sabine Rossbach suçlamaları reddetti.

BAKMADAN GEÇME!