Rammstein konserleri iptal edilsin

Güncelleme Tarihi:

Rammstein konserleri iptal edilsin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2023 10:19

Alman rock grubu Rammstein’ın solisti Till Lindemann’a yönelik cinsel saldırı iddia ve suçlamalarının yoğunlaşması üzerine, grubun Berlin’de gelecek ay yapacağı 3 konserin iptal edilmesi istendi.

Haberin Devamı

FEDERAL hükümetin Antisemitizm Sorumlusu Felix Klein, Yahudi karşıtı, kadınları aşağılayıcı, ırkçılık gibi anti demokratik dışlamaların ciddiye alınması gerektiğinin altını çizerken, “Till Lindemann’a yönelik iddiaların doğru olduğundan bağımsız olarak, etkilenen kadınları da tıpkı kadınlı-erkekli Yahudiler gibi ciddiye almamız gerekir. Söylenebileceklerin ve yapılabileceklerin sanat özgürlüğüne rağmen ertelenmemesi lazım” dedi. Temmuz ayında Berlin Olimpiyat Stadı’nda düzenlenecek 3 konserin de iptal edilmesinden yana olduğunu belirten Felix Klein, “Eyalet tarafından işletilen Olimpiyat Stadı’nda bu konserlerin yapılmasını sorunlu buluyorum” dedi. Rammstein sanatçılarının 2019 yılında yayınladıkları ‘Almanya’ şarkısının videosunda toplama kamplarındaki çoğu Yahudi tutuklular gibi giysiler giydiklerini göründüğüne dikkati çeken Klein, bunun çok açık bir biçimde toplama kamplarında yaşamlarını yitiren kurbanlara hakaret olduğunu vurguladı. Almanya’da yaşayan Yahudi kökenli insanların Rammstein konserlerinin iptal edilmesini istediklerini belirten Klein, “Şayet bu insanları ciddiye alıyorsak, onların seslerine kulak vermeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

KONTROLLER ARTIRILMALI
Federal Aile, Yaşlılar, Kadınlar ve Gençlik Bakanı Lisa Paus da sahne sonrası verilen partilerde kadınların cinsel tacize uğradığı iddiaları üzerine Rammstein konserlerinde kontrollerin artırılmasını gündeme getirdi. Paus, konser sırasında olduğu gibi konser sonrası da kadınlara dönük güvenlik önlemlerinin artırılmasını da istedi. Öte yandan Berlin Savcılığı’nın Till Lindemann’a dönük iddia ve suçlamalarla ilgili olarak soruşturma başlattığı belirtildi.

İSVİÇRE’DE PROTESTO
Cinsel taciz ve saldırı suçlamalarına hedef olan Rammstein grubunun, İsviçre’nin başkenti Bern’deki Wankdorf Stadı’nda hafta sonu verdiği konser öncesi protestocularla grubun hayranları karşı karşıya geldi. “O kadına inanıyorum”, “Tecavüz kültürüne son verin” yazılı pankartlar taşıyan göstericilere ünlü grubun hayranları tepki gösterdi. Göstericiler ile hayranlar arasında set oluşturan polis, gösteri sırasında kayda değer olay çıkmadığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!