RAF teröristlerine yönelik baskınlar devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

RAF teröristlerine yönelik baskınlar devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2024 11:21

Almanya’da polis, geçen hafta RAF teröristi Dantela Klette’nin yakalanmasından sonra üçüncü kuşak diğer RAF üyelerine yönelik operasyonlarına devam ediyor. Yapılan baskınlarda yakalanan olmadı.

Haberin Devamı

POLİS, firari iki eski RAF teröristi Burkhard Garweg ve Ernst-Volker Staub’u arama çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Polis, daha fazla arama ve daha uzun süreli soruşturmalar yapılacağını açıkladı. Verden savcılığı sözcüsü, özellikle 55 yaşındaki Burkhard Garweg’in (55) aramalarda ana odak noktası olduğunu açıkladı. Polis, ikamet yeri tespit edilen Garweg’in, büyük olasılıkla lojistik olmadan seyahat ettiğini ve tam bir ‘kaçak’ olduğunu kaydetti. Polis ani kararla yanlış bir hareket yapmasından endişe duyduğu Garweg’e çağrı yaparak teslim olmasını istedi.

RAF teröristlerine yönelik baskınlar devam ediyor
TUTUKLAMA YA DA GÖZALTI YOK
Garweg’in Berlin’in Friedrichshain ilçesindeki bir şantiyede geçici olarak bir inşaat karavanında yaşadığı ihbarı üzerine buraya baskın yapılmıştı. Polis geçtiğimiz günlerde şantiyede ve Berlin’deki iki apartman dairesinde arama yapmış ve kaldığı tespit edilen karavan daha fazla araştırma yapılabilmesi için polis merkezine götürülmüştü. Verden savcılığı sözcüsü, bunun Garweg’in çevresinin ortadan kalktığı ve üzerindeki baskının arttığı anlamına geldiğini söyledi. Polis hafta başında Berlin Corinthstrasse’de bir dairede arama yaptı. Aramaya, Aşağı Saksonya Eyalet Kriminal Dairesi’nden de bir görevli katıldı. Ancak RAF teröristleri burada bulunamamıştı. Berlin’deki bu operasyondan sonra Darmstadt’in güneyindeki A5 otoyolunda özel kuvvetlerin de katıldığı bir başka operasyon yapıldı. Herhangi bir tutuklama ya da gözaltı gerçekleşmedi.
RAF teröristlerine yönelik baskınlar devam ediyor
ÜÇÜ DE RAF’IN ÜÇÜNCÜ KUŞAK ÜYESİ
Eski RAF teröristi Daniela Klette 26 Şubat’ta Berlin’de tutuklandı. 65 yaşındaki Klette, Garweg ve Staub 30 yıl önce yer altında inerek saklanmaya başladı. Üçü de eski aşırı solcu terör örgütü Kızıl Ordu Fraksiyonu’nun üçüncü kuşağı üyesiydi. RAF on yıllar boyunca Almanya’da suikastlar düzenledi ve terör eylemleri gerçekleştirdi. Örgüt 1998 yılında kendini fesh etti. Üçüncü kuşağın aktif olduğu terör döneminde, o zamanki Deutsche Bank yöneticisi Alfred Herrhausen (1989) ve iş insanı Detlev Karsten Rohwedder (1991) öldürülmüştü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!