RAF teröristinin evinden el bombası çıktı

Güncelleme Tarihi:

RAF teröristinin evinden el bombası çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2024 12:05

Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF) teröristi Daniela Klette’nin evinde yapılan arama tamamlandı. Evlerinden tahliye edilen komşuların bu sabah itibariyle evlerine girmelerine izin verildi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da yaklaşık 30 yıl sonra yeri tespit edilip tutuklanan RAF teröristi Daniela Klette’nin evinde yapılan 4 günlük arama tamamlandı. Polis bu süre içinde evlerinden tahliye edilip otellerde misafir edilen komşuların bu sabah itibariyle evlerine geri dönmelerine izin verdi. Polis, RAF’ın üçüncü kuşak üyelerinden olan Daniella Klette’nin evinde bir el bombası buldu. El bombası özel bir güvenlik kutusuyla taşındı ve incelemenin ardından etkisiz hale getirildi. Öte yandan aramayı yapan Aşağı Saksonya Eyaleti Polisi, bir de tehlikeli madde bulunduğunu açıkladı ancak bunun ne olduğu hakkında bilgi vermedi.

RAF teröristinin evinden el bombası çıktı
POLİS ŞİMDİ SUÇ ORTAKLARINI ARIYOR
Daniela Klette, bir zamanlar Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF) adlı terör örgütüne mensuptu. Federal Başsavcılığın iddiasına göre Klette, 1989 yılı sonunda RAF’a katılmak için yeraltına indi. İddialar arasında Klette’nin solcu terör örgütü RAF’ın 1998’de dağıtılmadan önce siyasi amaçlı üç saldırıya karıştığı söyleniyor. Aşağı Saksonya Adalet Bakanlığı sözcüsü, 65 yaşındaki Klette’nin Verden Bölge Mahkemesi’ndeki soruşturma hâkimi önünde suçlamalarla ilgili herhangi bir ayrıntı vermediğini söyledi. Klette, hafta başında polis tarafından tutuklanana kadar sahte bir isimle Kreuzberg’de yaşadı. Polis, şimdi suç ortakları 69 yaşındaki Ernst-Volker Staub ve 55 yaşındaki Burkhard Garweg’i arıyor.
RAF teröristinin evinden el bombası çıktı


 

 

BAKMADAN GEÇME!