RAF teröristi için çember daralıyor

Güncelleme Tarihi:

RAF teröristi için çember daralıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2024 12:03

Almanya’da polis, Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF) teröristi Daniela Klette’nin 30 yıl sonra Berlin’de yakalanması üzerine harekete geçti. Şimdi Klette’nin suç ortağı olan diğer iki terörist Burkhard Garweg (55) ve Ernst Volker-Staub (69) polisin hedefinde.

Haberin Devamı

‘Claudia Ivone’ adına düzenlenen sahte pasaportla 20 yılı aşkın bir süre Almanya’nın başkenti Berlin’in ‘Küçük İstanbul’ olarak bilinen Kreuzberg semtinde yaşayan ve hafta başında yakalanarak gözaltına alınan Daniela Klette’nin oturduğu dairede yapılan aramalarda, suç ortaklarından RAF teröristi Burkhard Garweg’in fotoğrafları da bulundu. Aşağı Saksonya Polisi, Daniela Klette ve Ernst Volker-Staub’la birlikte Almanya’nın çeşitli kesimlerinde banka soymak suçlamasıyla aranan Gardweg’in yakalanması için çalışmalarını sürdürürken, aktüel 6 adet farklı fotoğrafını da yayımladı. İki ayrı köpekle dolaşırken çekilmiş fotoğraflar sayesinde, büyük bir olasılıkla Berlin’de veya yakınlarında yaşayan Burkhard Garweg’in kısa süre içinde yakalanmasının beklendiği belirtildi.

Haberin Devamı

BERLİN’DE RAF BASKINI
Almanya’da yıllardır aranan RAF teröristleri Burkard Garweg ile Ernst Volker-Staub’u yakalamak için Federal Kriminal Dairesi, Aşağı Saksonya ve Berlin polisinin iş birliğiyle kentin Friedrichshain kesiminde baskın düzenlendi. Eski Doğu Almanya döneminden kalma sanayi bölgesinde işgal edilen boş hangarlar ile 6 bin 200 metrekarelik alana yerleştirilmiş karavanlara bu sabah erken saatlerde yapılan baskın sırasında biri kadın 5 kişinin yakalanarak karakola götürüldüğü açıklandı. Ancak aralarında RAF teröristinin olmadığı açıklandı. 

RAF teröristi için çember daralıyor

RAF teröristi için çember daralıyor

RAF teröristi için çember daralıyor

RAF teröristi için çember daralıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!