‘Radikaller Almanya için de büyük tehlike!.. Dikkatli olmalıyız’

Güncelleme Tarihi:

‘Radikaller Almanya için de büyük tehlike.. Dikkatli olmalıyız’
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2024 11:50

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Crocus City Hall eğlence ve fuar merkezine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında ölen sivillerin sayısı 143’e yükselirken, kanlı eylem Almanya’da da tedirginlik yarattı.

Haberin Devamı

ŞU anki verilere göre saldırının DEAŞ-Horasan teröristleri tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Bakan Faeser, “Radikal terör tehlikesi ve tehdidi, Almanya için de geçerli. DEAŞ-Horasan Almanya için de en büyük tehlikedir” dedi. Saldırıyı kınayan Faeser, Federal Kriminal Dairesi’nin ve Federal Anayasa Koruma Teşkilatı ile eyaletlerin ilgili birimlerinin Moskova’daki terör saldırısından sonra harekete geçerek önlemlerini artırdığını söyledi. Noel ve yılbaşı günlerinde Köln’de radikallerin eylem planları yaptıklarının ortaya çıktığını ve kısa bir süre önce Thüringen’e bağlı Gera kentinde, İsveç’in başkenti Stockholm’da bombalı saldırılarda bulunma planları yapan 2 Afganistanlının yakalandığını hatırlatan Faeser, “Dikkatli olmalıyız” dedi.

ŞİDDETLE KINIYORUZ
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Moskova’daki terör saldırısını kınadı. Saldırının kendilerini sarstığını belirten Scholz yaptığı paylaşımda, “Moskova’da suçsuz, günahsız konser dinleyicilerine girişilen korkunç terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Tüm düşüncelerimiz kurban yakınları ve yaralıların yanındadır” ifadelerini kullandı. Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da “Bir konser izlemeye giden suçsuz, günahsız insanlar acımasız bir biçimde öldürüldü. Bu yüreksiz, adi, insani olmayan terörü şiddetle kınıyoruz” dedi. Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck de terör saldırısını kınarken, arkasında kimlerin olduğunun detaylı bir biçimde ortaya çıkarılmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!