‘Putin’in savaşı bizi kenetledi’

Güncelleme Tarihi:

‘Putin’in savaşı bizi kenetledi’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2022 15:14

Berlin’de düzenlenen 5. Alman-Ukrayna Ekonomi Forumu’nda konuşan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’ya her türlü yardımı sürdüreceklerini yineledi.

Haberin Devamı

ALMANYA Başbakanı Olaf Scholz, başkent Berlin’de düzenlenen 5. Alman-Ukrayna Ekonomi Forumu’nun açılışında yaptığı konuşmasında, Almanya’nın da Avrupa’nın da Avrupa Birliği’nin de (AB) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in başlattığı ve sürdürdüğü bu kanlı savaşta Ukrayna’nın yanında olduklarını yineledi. Scholz, “Putin’in 24 Şubat’ta başlattığı bu savaş bir dönüm noktasıdır. Bu savaş Putin’in savaşıdır. Putin’in savaşı bizi birbirimize daha fazla kenetlemiş, dayanışmamızı daha da artırmıştır. Ukrayna’nın onarılması, yeniden ayağa kalkması için biz Almanya, AB olarak gereken her türlü yardımı ve katkıyı sürdüreceğiz” dedi. “Bugün ülkelerimiz arasında ekonomi ve transformasyon partnerliğinin başlangıcıdır” diyen Başbakan Scholz, Almanya’nın Ukrayna için güvenilir bir partner olduğunu da vurguladı. Scholz aynı zamanda Almanya’nın, Ukrayna’nın AB üyeliğine tam destek vereceğini de yineledi. Olaf Scholz savaştan bu yana Almanya’ya 1 milyondan fazla Ukraynalı’nın sığındığını belirtirken, “Almanya bu insanlara kapılarını açtı. Alman iş insanları ve işletmeleri bu insanlara iş verdi. Bu insanların hepsi de ülkemize hoşgeldi” dedi.

‘Putin’in savaşı bizi kenetledi’
DOSTLARA TEŞEKKÜR
Alman Sanayi ve Ticaret Odaları, Alman-Ukrayna Sanayi ve Ticaret Odaları iki Federal Meclis Doğu Komisyonu’nun iş birliğiyle Berlin’de düzenlenen etkinliğe katılan Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal, Almanya’ya da, AB ülkelerine de ABD ve NATO ülkeleri ile kendilerine destek veren diğer ülkelere Ukrayna’ya katkılarından dolayı teşekkür etti. Ukrayna halkının dostlarının da desteğiyle ülkelerinin toprak bütünlüğünü korumak için tam bir özgürlük savaşı verdiğinin altını çizen Başbakan Şmihal, bu yolda kararlı olduklarını da vurguladı. Denis Şmihal, Rusya’nın uluslararası hukuku ihlal edip ayaklar altına alarak sürdürdüğü bu savaşın sorumlusu Putin’den hesap sorulmasını da istedi. Berlin’deki Ekonomi Forumu’nda bir konuşma yapan Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck de Rusya’nın Ukrayna’da asker sivil demeden insanlara bomba yağdırmasını kınarken, Almanya’nın Ukrayna’ya silah ve savunma yardımının yanı sıra yeniden yapılandırma katkılarını sürdüreceğini de söyledi.

BAKMADAN GEÇME!