Prof. Wolfgang: ‘Kanseri yeneceğiz’ ifadeleri yalan haber

Güncelleme Tarihi:

Prof. Wolfgang: ‘Kanseri yeneceğiz’ ifadeleri yalan haber
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2019 13:05

Almanya Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn’ın, “Kanseri yakında yeneceğiz” sözlerine yalanlama geldi. Kanser araştırmaları uzmanı Prof. Dr. Wolfgang Eckart, kanserin genel olarak kökünün kazınacağı iddiasına inanmadığını söyledi: “Kanseri yeneceğiz ifadeleri yalan haber.”

Haberin Devamı

SAĞLIK Bakanı Spahn’ın 10 ya da 20 yıl içinde kanser hastalığını yenecekleri açıklamasını eleştiren Prof. Dr. Wolfgang Eckart, ‘Deutschlandfunk’ radyosuna verdiği demeçte şöyle dedi: “Böyle bir iddia ne gerçeklere dayanıyor ne de etik. Kanser araştırmaları ve terapilerinde kanseri 10 ya da 20 yılda yenecek kadar bir ilerleme kaydetmedik. Genel olarak bir kanser hastalığından da bahsedilemez, çünkü kanser tek tip bir hastalık değil. Farklı tipleri var ve cinsiyetlere göre çok farklılıklar gösterebiliyor.”

Prof. Wolfgang: ‘Kanseri yeneceğiz’ ifadeleri yalan haber
BİR DEĞİŞİKLİK YOK
“Son 10 yılda bu konuda çok fazla bir değişiklik olmadı. Kanser hastalığına yakalananların sayısı aynı. Yılda 500 bin civarında. Kanserden ölenlerin sayısında hafif bir artış var. 220 binden 225 bine çıktı.” Sağlık Bakanı Spahn’ın “Kanseri yeneceğiz” sözünü, ‘bir yerden bir şey duyup anlamadan söylenmiş’ olarak değerlendiren Prof. Eckardt, “Kanser terapisi iyileşti. Hastalar eskisine göre daha iyi bir yaşam ortamına sahipler. Yaşam tarzını değiştirmek, erken teşhis gibi önlemler alınabiliyor” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!