Polise havai fişeğe hapis cezası istedi

Güncelleme Tarihi:

Polise havai fişeğe hapis cezası istedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2023 11:40

Almanya'nın başkenti Berlin’de yılbaşı gecesi kutlamalar sırasında özellikle göçmen kökenli gençlerin havai fişek ve piroteknik patlayıcıları polis ve itfaiye ekiplerini hedef alarak atmasıyla ilgili tartışılmalar ülke genelinde devam ediyor. Özellikle yardıma giden polis ve itfaiyeye yönelik eylemlerin sert bir şekilde cezalandırılması istenirken, Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, gerekirse hapis cezası verilebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

BERLİN’de yaptığı açıklamada yılbaşı gecesinin ‘acı bilançosunu’ çıkaran Bakan Faeser, şunları söyledi: “Bu insanı hayrete düşüren ve öfkelendiren bir şiddet düzeyi ve tutarlı bir eylem gerektiren bir vahşeti gösteriyor. Kaotik ve şiddet meyilli suçlular polis ve kurtarma görevlilerine büyük bir vahşetle saldırdı, onlara havai fişek ve roketlerle ateş etti, onları engelledi, tehdit etti ve büyük bir tehlike altına soktu. Tüm polis, itfaiye ve kurtarma görevlilerine teşekkür ediyorum. Hepimizi koruyan insanlar, hukukun üstünlüğünün kendilerini de koruyacağına tam olarak güvenebilmelidir. Polis memurlarına ve kurtarma görevlilerine saldıranlar, yasaların tüm gücüyle cezalandırılmalı.”

Polise havai fişeğe hapis cezası istedi
HASSAS HAPİS CEZALARI VERİLEBİLİR
Polis ve kurtarma güçlerinin korunmasına yönelik mevcut cezai hükümlerin yeterli olduğunu belirten İçişleri Bakanı, bu cezaların son yıllarda haklı olarak önemli ölçüde sertleştirildiğini açıkladı. Faeser, “Şimdi bunun ne kadar gerekli olduğunu görüyoruz” dedi. Ancak SPD’li siyasetçi daha sert cezalar verilmesi yönündeki çağrılara destek vermedi. Bakan, bu cezai hükümlerin kaotik ve şiddet yanlısı suçlulara karşı tüm tutarlılıkla uygulanmasını ve icra edilmesi gerektiğini ifade ederken, “Bununla hassas hapis cezaları verilebilir” ifadelerini kullandı. Yılbaşı gecesi Berlin’in yanı sıra, Kuzey Ren-Vestfalya, Hamburg, Stuttgart veya Leipzig’de de kaotik olaylar yaşandı.

 

BAKMADAN GEÇME!