Polis üniformasıyla siyasi konuşmaya tepki büyüyor: Talihsiz bir durum

Güncelleme Tarihi:

Polis üniformasıyla siyasi konuşmaya tepki büyüyor: Talihsiz bir durum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2023 11:07

Aynı zamanda hız paten sporcusu olan polis memuru Claudia Pechstein’ın, CDU’nun kongresine katılarak polis üniformasıyla konuşma yapmasına tepkiler büyüyor.

Haberin Devamı

POLİS Sendikası, üniformayla yapılan tartışmalı konuşmayı eleştirirken, Federal Polis Teşkilatı da Claudia Pechstein hakkında hizmet yasası kapsamında bir soruşturma başlattı. Bir sözcü soruşturmayı doğruladı. Federal Polis Teşkilatı’ndan Sorumlu Sendika Başkanı Andreas Rosskopf, Pechstein’ın parti etkinliğinde üniforma giyme iznine sahip olmasına rağmen bu durumun sorunlu olduğunu kaydetti. Rosskopf, Die Welt gazetesine yaptığı açıklamada, “Bizler, polis memurları olarak tarafsızlık yükümlülüğüne tabiyiz. Bayan Pechstein’ın CDU’nun politika kongresinde yaptığı açıklamalar Federal Polis Teşkilatı’nın açıklamaları olarak anlaşılabilir. Bu büyük bir sorun” dedi. 

Polis üniformasıyla siyasi konuşmaya tepki büyüyor: Talihsiz bir durum

Haberin Devamı

‘TALİHSİZ BİR DURUM’
Rosskopf, Pechstein’ın özellikle toplumdaki çok hassas ve son derece tartışmalı konularda konuştuğunu kaydederek, “Bunu üniformalı olarak yapmış olması daha da talihsiz bir durum” diye ekledi. Pechstein, CDU kongresinde yaptığı konuşmada kulüp ve okul sporlarının güçlendirilmesi çağrısında bulunmuştu. Bununla birlikte, cinsiyet dili gibi rahatsız edici konulara da değindi ve reddedilen sığınmacıların sınır dışı edilmesi çağrısında bulundu. Toplu taşıma araçlarını ‘korku dolu bakışlar olmadan’ kullanabilmenin özellikle yaşlıları ve kadınları etkileyen sorunlardan biri olduğunu söyledi.

CDU’DAN DA TEPKİ VAR
Federal Meclis Başkan Yardımcısı CDU’lu Yvonne Magwas da Pechstein’ın konuşmasını eleştirdi. Magwas, Der Spiegel’e verdiği demeçte, “Okulda öğretmen not verirken ‘Noktayı kaçırdın’ derdi. Ne yazık ki, Bayan Pechstein’dan spor ve gönüllü çalışma gibi önemli konularda çok az şey duydum” dedi. Schleswig-Holstein Eğitim Bakanı ve CDU Genel Başkan Yardımcısı Karin Prien, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda CDU kongresini överken, “C. Pechstein spor ve gönüllülük konusundaki bakış açısıyla katkıda bulunmalıydı” diye yazdı. Prien, Der Spiegel’e verdiği demeçte de bu performansın kurultay ve CDU’nun geleceği hakkındaki tartışmalara hâkim olmasından dolayı hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!