Polis 23 yıl sonra Hilal’i yeniden aramaya başladı

Güncelleme Tarihi:

Polis 23 yıl sonra Hilal’i yeniden aramaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2022 13:00

Alman polisi, 23 yıl önce Hamburg’ta evden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Hilal Ercan (10) için yeniden zemin tarama radarlarıyla arama başlattı. Çarşamba günü, Hamburg Üniversitesi’nden uzmanlar ve ekipler, Altonaer Volkspark’ta zemine nüfuz eden radarla bir mülkü aradı.

Haberin Devamı

RADARLA, zeminde herhangi bir şüpheli değişiklik olup olmadığını kontrol edebildiklerini belirten Başsavcı Mia Sperling-Karstens, “Tedbirler çerçevesinde elde edilen veriler daha sonra kontrol edilip değerlendirilecek” dedi. Değerlendirmeler sonrası Volkspark’taki mülk üzerinde araştırmaların devam edip etmeyeceğine veya ne şekilde devam edileceğine olası kemik kalıntılarının nerede çıkarılabileceğine karar verilecek. Volkspark’taki alan, ihbar nedeniyle geçen eylül ayında yeniden odak noktası haline gelmiş, polis ve savcı çalışmalara başlamıştı. Daha önce de NDR (Kuzey Almanya Radyo) televizyonunda Hilal’in ailesine delil ve yeni ipucu arayışlarında eşlik edilen “Hilal Nerede?” adlı belgesel yayınlanmıştı. Belgeselde, şimdi incelemelerin sürdüğü mülkten de söz edilmişti. Arazide köpeklerin eşelemesi ve havlamasından hareketle özel dedektifler zemine insan kemiklerinin gömülmüş olabileceğini varsaymışlardı.

Haberin Devamı

HİLAL NASIL KAYBOLMUŞTU?
10 yaşındaki Hilal Ercan, 27 Ocak 1999’da başarılı notlarla dolu dönem sonu karnesini alıp eve gelmişti. Bunun üzerine babası, kızının, yakındaki alışveriş merkezi Elbgaupassage’da şekerleme almak için gitmesine izin verdi. Evden çıkan Hilal bir daha geri dönmedi. Hilal Ercan için o dönemlerde yapılan geniş çaplı aramalar maalesef sonuç vermedi. 10 yaşındaki çocuğun alışveriş merkezinin otoparkında bir aracın içine çekilip kaçırıldığı varsayımı, yıllardır olası bir teori olarak görülüyordu. Bugüne kadar çocuklarının acısını çeken aile, ne olursa olsun Hilal’in bulunmasını istiyor.

Polis 23 yıl sonra Hilal’i yeniden aramaya başladı

 

BAKMADAN GEÇME!