Pegida’nın adayı yarıştan çekildi

Güncelleme Tarihi:

Pegida’nın adayı yarıştan çekildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2015 09:31

Almanya'da, Dresden Belediye Başkanı seçimlerinde yaklaşık yüzde 10 oy alan İslam karşıtı Pegida’nın adayı Tatjana Festerling, 5 Temmuz’daki ikinci tura katılmayacağını duyurdu

Haberin Devamı

Pegida’nın gösterisinde sempatizanlarına seslenen Festerling, Dresden’de Kırmızı-Kızıl-Yeşil’i engellemek için ikinci turda Hür Demokrat Partili (FDP) Dirk Hilbert’i desteklemelerini tavsiye etti. Geçtiğimiz Pazar günkü ilk turda Festerling yüzde 9,6 oy almıştı. Sosyal Demokrat Parti, Sol ve Yeşiller’in adayı Eva-Maria Stange ise yüzde 36 ile en çok oyu toplayan olmuştu.

Hâlihazırdaki Dresden Belediye Başkanı Hilbert’in oy oranı yüzde 31,7 iken Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partinin adayı, Saksonya İçişleri Bakanı Markus Ulbig ise sadece yüzde 15,4 oranında oy toplayabilmişti. Ulbig de ikinci tura katılmayacağını duyurdu. CDU, Dresden’i de kaybederek nüfusu 400 binin üzerinde büyük şehirlerden çekilmiş oldu. Essen, Köln, Frankfurt am Main, Duisburg, Stuttgart’tan sonra CDU geçen yıl Düsseldorf’daki belediye seçimlerini kaybetmişti.

Haberin Devamı

Başbakan Angela Merkel’in partisi 343 bin nüfusuyla ülkenin 17. büyük şehri Wuppertal’i yönetiyor. Bu şehirde ise belediye başkanı seçimleri 13 Eylül’de yapılması bekleniyor. Son 10 yıl içinde büyük şehirlerde belediye başkanı seçimlerini kaybeden CDU açısından Wuppertal seçimleri, bu bakımdan önem arz ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!