Paris’te Uygur Türkleri'ne destek eylemi

Güncelleme Tarihi:

Paris’te Uygur Türklerine destek eylemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2015 11:23

Paris'te faaliyet gösteren Objektif 21 Derneği Uygur Türkleri'ne destek eylemi düzenledi. Paris’te Çin’de zulüm gören Uygur Türklerine destek amacıyla Çin Büyükelçiliği’ne yakın olan Alma Meydanı’nda eylem yapıldı.

Haberin Devamı

Paris’teki Türkler Çin Halk Cumhuriyeti’nin Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Türklere uyguladığı baskı ve zulme tepki gösterdi.

Toplanan kalabalık ellerinde Doğu Türkistan ve Türk bayrakları taşıdı. Hepimiz Uyguruz”, ”soykırıma hayır, susma artık”, ”Türkistan buradayız”, ”yaşasın Doğu Türkistan” sloganları atıldı.

Dernek Başkanı Tahsin Tek yaptığı açıklamada, ”Doğu Türkistan, Paris’ten nefes bekliyor. Burada her biriniz binlerce Uygur’u temsil ediyorsunuz. Hepiniz burada Çin’in zulmüne haykırışı temsil ediyorsunuz. Çin’in yaptığı asimilasyonu ve baskıları kabul etmiyoruz. Sincan Çin dilinde 'İşgal' demek. Bizler bile Sincan diyoruz” dedi.

Türkçe ve Fransızca açıklamalar sonrasında İstiklal Marşı ve dua okundu. Grup, Çin Büyükelçiliği’ne kadar sloganlarla yürüdü, Büyükelçilik önünde kısa bir süre kalan grup izin verilen meydana döndü. Eylem olaysız son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!