Papa’ya ‘Kutsal Kalp’ tablosu armağan etti

Güncelleme Tarihi:

Papa’ya ‘Kutsal Kalp’ tablosu armağan etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2023 10:19

Fransa’nın Strasbourg kentinde yaşayan Mahir Akkaya, bu yıl iki kez görüştüğü Papa Francesco’ya, aşırı sağcı İslam düşmanlarının İsveç, Danimarka ve Norveç’te Kur’an-ı Kerim yakmalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Akkaya, Papa Francesco’nun da Kur’an-ı Kerim yakılmasını kınadığını söyledi.

Haberin Devamı

1971 yılında Malatya’da doğan ve ailesiyle birlikte yıllardır Fransa’da yaşayan Mahir Akkaya, Papa Francesco ile görüşmesini anlattı: “Papa, Hıristiyanlığın aziz yerlerinden Fransa’daki Lourdes’e, İspanya’da Saint Jacques de Compostelle’ye ve Portekiz’de Fatima gibi yerlere mozaikten tablolar armağan ettiğimi duymuş. Benimle irtibata geçtiler. Papa Francesco beni bu yıl iki kez kabul etti. Ağustos ayındaki ilk buluşmamızda kendisine Hazreti İsa’nın ‘Kutsal Kalp’ tablosunu armağan ettim. Çok memnun oldu. Eylül ayında ikinci kez buluştuğumuzda kendisine bir Müslüman olarak bazı İskandinav ülkelerinde Kur’an-ı Kerim’in yakılmasından duyduğum rahatsızlığı dile getirdim. Kendisi de bu tür olayları şiddetle kınadığını söyledi ve Müslümanların haklı tepkilerini anlayabildiğini dile getirdi. İkinci buluşmamızda bana bir teşekkür mektubu ile Vatikan’ın sembolünü hediye etti. Çok mutlu oldum.”

Papa’ya ‘Kutsal Kalp’ tablosu armağan etti
‘ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL’
Çelik sektöründe danışmanlık yapan Akkaya, Kur’an-ı Kerim yakılmasına her Müslüman gibi kendisinin de tepki gösterdiğini söyledi. Son 15 yıldır mozaik koleksiyonu yapan Akkaya, şöyle devam etti: “Küçüklüğümden beri futbol tutkum vardı. Küçükken futbol oynadığım takımda bir Fransız milletvekilinin çocuğu da vardı. İlişkimiz çok iyiydi. Evlerine de gider gelirdim. Anne ve babasını da tanıdım. Bu ilişkimizi hep sürdürdük. Zamanla Strasbourg’da başka Avrupa Parlamentosu milletvekilleri, senatörler ve belediye başkanları da tanıdım. Kur’an-ı Kerim yakılması beni çok rahatsız ve huzursuz ettiği için onları devreye soktum. Çünkü bir Müslüman olarak buna göz yumamazdım, seyirci kalamazdım. İsveç, Danimarka ve Norveç başbakanlarına bu iğrenç girişimlerin durdurulması için mektuplar gönderttim. İsveç gibi demokratik bir ülkenin düşünceyi ifade özgürlüğü kalkanının ardına sığınarak İslam düşmanı aşırı sağcıların polislerin gözleri önünde Kur’an-Kerim yakmalarına izin vermesini anlamak da kabul etmek de mümkün değil.”
Papa’ya ‘Kutsal Kalp’ tablosu armağan etti


Mahir Akkaya, tabloyu armağan etmeden önce oğulları İbrahim, Yusuf ve Ali’yle birlikte bir anı fotoğrafı çektirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!