Palalı saldırgan, Solingen kundakçısı mı?

Güncelleme Tarihi:

Palalı saldırgan, Solingen kundakçısı mı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2024 11:57

Almanya’nın Solingen kentinde pazartesi günü palayla saldırı yapan 39 yaşındaki adamın, aynı zamanda 4 kişilik ailenin hayatını kaybettiği kundaklamanın zanlısı olduğu açıklandı. Bild gazetesinde çıkan habere göre, polis bu yönde soruşturma yürütüyor.

Haberin Devamı

25 Mart’ta Solingen’de Grünewalder Caddesi’ndeki bir bina sabaha karşı kundaklanmış, çıkan yangında Bulgaristan Türk’ü karı koca ile iki çocukları hayatını kaybetmişti. Pazartesi günü saat 15.20 sıralarında ise 39 yaşındaki bir adam Birkenweiher Sokağı’nda elindeki palayla 44 yaşındaki bir Alman’a saldırdı. Kurbanın kesici kafasından yaralandığı ve kısmen kafa derisinin yüzüldüğü kaydedildi. Hemen harekete geçen polis zanlıyı gözaltına aldı.

Palalı saldırgan, Solingen kundakçısı mı
O BİNADA OTURMUŞ!
Gözaltına alınan 39 yaşındaki saldırganın, kundaklamanın yaşandığı gece Grünewalder Caddesi’ndeki parkta geç saatlerde birkaç kez yürüdüğünü tespit etti. Polisin, zanlının yer aldığı video görüntülere ulaştığı tahmin ediliyor. Cinayet masası ekipleri yürüttüğü soruşturmada bu kişinin yanan binanın avludaki arka cephesinin eski bir sakini olduğunu tespit etti. Zanlının kira borçları nedeniyle 2022 baharında dairesinden tahliye edildiği tespit edilirken, polis intikam amacıyla binayı kundaklamış olabileceğinden şüpheleniyor. Polis, araştırmaları sonrası şüpheliyi gözaltına aldı. Bu süre içinde şüphenin kuvvetlenmesi üzerinde mahkeme zanlının şu andaki evinde arama emri çıkarttı. Zanlının kimliği ve uyruğu hakkında bilgi verilmedi.
Solingen’de Genç Ailesi’nin hayatını kaybettiği ırkçı saldırının üzerinden 30 yıl geçmesinden sonra yine aynı şehirde meydana gelen kundaklama, saldırının yine ırkçılar tarafından gerçekleştiği şüphesini uyandırmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!