Özel komisyon araştıracak

Güncelleme Tarihi:

Özel komisyon araştıracak
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2015 00:00

Germanwings yolcu uçağını Fransa Alpleri'nde kasten ve bilerek dağa çakan yardımcı pilot Andreas Lubitz'i araştırmak için özel komisyon kuruldu. 100 polisin görev yapacağı özel komisyonun adı “Alpler”.

Haberin Devamı

Germanwings'in Barcelona Düsseldorf seferini yapan 4U9525 sayılı yolcu uçağını Fransa Alpleri'nde dağa çakan ve 149 yolcuyu kendisiyle birlikte ölüme götüren yardımcı kaptan Andreas Lubitz'in hayatını özel komisyon araştıracak. Düsseldorf polisinin açıklamasına göre, özel komisyon 100 güvenlik görevlisi ve uzmanından oluşacak. “Alpen” (Alpler) adlı özel komisyon, yardımcı kaptan Andreas Lubitz'in özel hayatı yanında kurbanların kimliklerinin belirlenmesine yardımcı olacak. Özel komisyon görevlileri kurban ailelerini evlerinde ziyaret ederek, kurbanların dövme, saç gibi genetik izlerini bulmaya çalışacak.

Özel komisyon araştıracak


EN BÜYÜK KOMİSYON

Düsseldorf emniyetinden bir polis sözcüsü özel komisyonun son on yılların en büyük soruşturma hareketi olduğunu ve çok zor bir görev üstlendiğini söyledi. Özel komisyon, yardımcı pilot Andreas Lubitz'in ne tür psikolojik rahatsızlıkları bulunduğuna dair de önemli bilgiler toplayacak. Barcelona Düsseldorf seferini yapan uçağın Fransa Alpleri'ne düşmesinde Fransa Savcılığı yardımcı pilot Andreas Lubitz'i sorumlu tutuyor. Uçuş hastası Andreas Lubitz'in gözlerinden rahatsız olduğu, kaptanlık yapamayacağı korkusuyla uçağı kasıtlı düşürmüş olabileceği şüpheleri üzerinde duruluyor. Fransa savcılığı uçağın düşmesinde teknik bir arızayı da tamamen ihtimal dışı görmüyor. Kazayı tüm yönleriyle aydınlığa kavuşturacak ikinci kara kutu ise halen bulunamadı. Alman Havayolları şirketi Lufthansa yetkilileri sinyal göndermeyen kara kutunun hasar görmüş olabileceği görüşünde.

MESLEK SIRRI YUMUŞATILSIN

Yardımcı kaptan Andreas Lubitz'in o gün raporlu olduğu halde doktor raporunu yırtıp sefere çıkması ve havayolu şirketinin bundan haberdar olmaması, doktorların meslek sırrı ilkesini de tartışmaya açtı. Koalisyonun büyük ortağı Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) ulaştırma politikaları sözcüsü Dirk Fischer, meslek sırrının hassas meslekler için kaldırılmasını istedi. Fischer, pilotların işverenin belirlediği doktorlara gitmesini ve bu doktorların havacılık şirketi ve dairesine karşı meslek sırrının kaldırılmasını talep etti.

Özel komisyon araştıracak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!