Oy kullanırken cep telefonu yasak!

Güncelleme Tarihi:

Oy kullanırken cep telefonu yasak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2023 10:38

Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan, 14 Mayıs seçimleriyle ilgili, seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların, oy vermesi konusunda dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı.

Haberin Devamı

Oy kullanırken cep telefonu yasak

BAŞKONSOLOS Atahan, Türkiye’deki cumhurbaşkanı seçimi ve 28. dönem milletvekili genel seçimi için Londra, Manchester, Leicester ve Edinburgh’ta oy verilebileceğini hatırlattı. Seçimlerin başarıyla gerçekleştirilmesi için Birleşik Krallık’taki Türk misyonunun yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Atahan, “Vatandaşlarımızın misyonlarımızca yapılan duyuruları yakından takip etmeleri önem taşıyor. Seçimlerde oy kullanmaları için geçici kimlik belgesi, TC kimlik kartı üzerinde TC kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı, TC pasaportu, evlenme cüzdanı, TC sürücü belgesi gibi Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edilen kimlik belgelerini ibraz etmeleri gerekiyor. Kimliğini ispata yarayan belge ibraz edemeyen vatandaşlarımızın oy kullanmaları mümkün olamayacak. Oy verme yerine cep telefonu gibi görüntü kaydedici ve haberleşme sağlayıcı araçlarla girilmesinin yasak olduğunu ve cezası bulunduğunu hatırlatmakta yarar görüyoruz. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekiyor. Seçmen vatandaşlarımızın oy kullandıktan sonra sandık başında kalamayacaklarını da ihtiyaten hatırlatmakta yarar var. Seçimin düzen içerisinde gerçekleştirilebilmesi için seçmenlerin oylarını kullandıktan sonra oy verme yerinden ayrılmaları önem taşıyor” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Oy kullanırken cep telefonu yasak

OY KULLANMA İŞLEMİ 9 GÜN SÜRECEK
Atahan şunları şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. dönem milletvekili genel seçimi Birleşik Krallık’ta bu yıl ilk defa dört yerde birden (Londra, Manchester, Leicester, Edinburg) gerçekleştirilecek. Yurt dışı seçmenler 29 Nisan-7 Mayıs 2023 tarihleri arasında dokuz gün boyunca 09.00-21.00 saatleri arasında Londra’da Old Billingsgate’te (Adres: 1 Old Billingsgate Walk, Londra, EC3R 6DX), Manchester ve Edinburg’da ise Başkonsolosluklarımızda oy kullanabilecekler. Leicester’de (Adres: Leicester Tigers Rugby Club) ise 29 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında üç gün boyunca 09.00-18.00 saatleri arasında oy kullanılabilecek. Seçimlerin başarıyla gerçekleştirilmesi için Birleşik Krallık’taki misyonlarımız yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlarımızın misyonlarımızca yapılan duyuruları yakından takip etmeleri önem taşıyor. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı her Türk vatandaşı yurt dışında veya Yüksek Seçim Kurulu’nca ilan edilen tarihlerde ve ilan edilen gümrük kapılarında oylarını kullanabilecekler.”

Haberin Devamı

Oy kullanırken cep telefonu yasak

BAKMADAN GEÇME!