Otoyolda kaza sonrası patlama!

Güncelleme Tarihi:

Otoyolda kaza sonrası patlama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2023 10:17

Almanya’nın Saksonya-Anhalt eyaleti sınırları içindeki A2 otoyolunda meydana gelen kazada iki TIR şoförü hayatını kaybederken, kaza sonrasında meydana gelen patlama nedeniyle yol iki günlüğüne trafiğe kapatıldı.

Haberin Devamı

YÜRÜTÜLEN soruşturmanın mevcut durumuna ve tanık ifadelerine göre, tehlikeli madde nakil aracının sürücüsü Theessen ve Burg arasındaki bir yol çalışması nedeniyle oluşan trafik sıkışıklığını geç fark etti. Frene basmasına rağmen duramayan araç, öndeki araçlara arkadan çarptı. Tehlikeli madde taşıyıcısı araç, ‘gülme gazı’ olarak bilinen ‘azot oksit’ taşıyordu. Patlama özelliği bulunan maddeler yüksek basınçlı konteynerlerde yüklüydü. Çarpışma sonucunda yangın çıktı. Alevler arkadan çarpan kamyondan, yine tehlikeli ve yanıcı mal taşıyan kamyona sıçradı. Zehirli maddeler açığa çıktı, bu nedenle kaza alanının etrafında 650 metrelik bir yarı çap etkilendi.

Otoyolda kaza sonrası patlama
‘YOL SALLANDI, DEPREM GİBİYDİ’
Bir görgü tanığı, kazadan sonra yüksek sesli patlamalar duyulduğunu söyledi. Patlamayla uçan enkazın bir kısmı da havada yandı ve yoğun duman yükseldi. Kuyrukta bekleyen araçların sürücüleri kaza yerinden kaçtı. Bir görgü tanığı ise “Yol sallandı. Deprem gibiydi. Sonra biz sadece ‘Arkaya doğru koşun ve güvenli bir yere gidin. Arabayı terk edin’ diye tüm sürücüleri uyardık ve herkes kaçmaya başladı” dedi.
Bu arada kazanın meydana geldiği Jerichower Land bölgesi yetkilileri bir uyarı yayınlayarak, etkilenen Burg, Moser ve Möckern beldelerinde iki kilometrelik bir yarı çap içinde yaşayanların pencere ve kapıları kapalı tutmalarını, havalandırma ve klima sistemlerini kapatmalarını istedi. Dün meydana gelen kaza nedeniyle kapatılan yol, bugün de uzun bir süre trafiğe kapalı kaldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!