Önce kurdeleyi kesti, sonra alışveriş yaptı

Güncelleme Tarihi:

Önce kurdeleyi kesti, sonra alışveriş yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2023 10:25

Eurogıda, Berlin’de süpermarket denince ilk akla gelen markalardan biri. Celal İrgi tarafından ilk şubesi 2000 yılında Rudow’da açıldı. Bugün ise 14’üncü şubesi Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen tarafından açıldı. Şen, marketten alışveriş de yaptı.

Haberin Devamı

İLK şubesini 2000 yılında Rudow’da açan Eurogıda, 14’üncü şubesini Lichtenrader Damm üzerinde açtı. Yeni şubenin açılış kurdelesini, Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Eurogıda Genel Müdürü Celal İrgi, eşi Zübeyde İrgi ve Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) Başkanı Remzi Kaplan birlikte kesti. Çok sayıda iş insanının da katıldığı açılışta konuşan Celal İrgi, şunları söyledi: “Eurogıda, kurulduğu 2000 yılından bugüne kadar müşteri hizmetini ve insan ilişkilerini ön plana almış, özen göstermiş ve özümsemiştir. Müşteri taleplerini göz ardı etmemiş, o talepleri ciddiyetle ele alarak hayata geçirmek için yoğun bir çaba harcamıştır. O nedenle de bugün Berlin’in en önemli semtlerinde 14 şube ve yaklaşık 450 çalışanıyla etnik marketçiliğin öncülüğünü yakalamıştır. El birliğiyle yarattığımız Eurogıda markası, düşüncemiz ve vizyonumuz doğrultusunda Rusya’dan İspanya’ya, Almanya’dan İtalya’ya, Türkiye’den Fas’a kadar üç kıtadan bu toplumun beğenisine ve damak zevkine uygun, sofraları süsleyen ürünlerle önümüzdeki yıllarda da hizmete devam edecektir. Hedefimiz, bu yıl içerisinde 15’inci şubemizi açmak.”

Önce kurdeleyi kesti, sonra alışveriş yaptı

Önce kurdeleyi kesti, sonra alışveriş yaptı
‘İKİ ÜLKEYE DE FAYDA SAĞLIYOR’
Büyükelçi Ahmet Başar Şen ise başta Berlin olmak üzere Almanya’daki girişimci Türk iş insanları ile gurur duyduğunun altını çizerek, Türk toplumunun artan başarılarına dikkati çekti. Büyükelçi Şen, “Başkonsolos olarak Eurogıda’nın 2 veya 3 şubesini açmıştık daha önce. Celal Bey’e hep soruyorduk, ‘14’üncüyü ne zaman açacaksınız’ diye. Kararsızdı, işte gördüğünüz gibi bugün 14’üncü şubeyi açıyoruz, inşallah 15 ve 16’ıncı şubeleri de hep birlikte açmak nasip olsun. Almanya’daki iş insanlarının başarılarından her zaman gurur duyduk. Burada faaliyet gösteren Türk iş insanları, Türkiye ile Almanya arasında ticaretin büyümesine katkı sağlıyor. Geçen yıl iki ülke arasındaki ticaret hacmi 50 Milyar Euro’ya ulaştı. Bu büyümede yine bu iş insanlarımızın payı var. Sizin buradaki faaliyetleriniz, aynı zamanda Türkiye’ye de buraya da yarıyor. Burada nasıl yarıyor? Yanlarında her milletten yüzlerce insana iş veriyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

SOSYAL FAALİYETLERE DESTEK
Eurogıda Yönetim Kurulu Başkanı Celal İrgi’nin aynı zamanda sosyal faaliyetlere de çok destek verdiğini, bu yönüyle de iş insanlarına ve topluma örnek olduğunu belirten Büyükelçi Şen, “Ben sizlere bu konularda gösterdiğiniz çabalardan ve bizlere verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu sosyal aktivitelerden birisi de 6 Şubat’taki deprem felaketinden sonra göstermiş olduğunuz faaliyetler ve yardımlar. Çok sayıda TIR’ı buradan yükleyip Türkiye’ye gönderdiklerini biliyorum. Dolayısıyla sizlerin huzurunda kendilerine, Celal Bey’e ve eşi Zübeyde Hanımefendiye, bütün Eurogıda çalışanlarına bir kez daha teşekkür ediyor, başarılarının devam etmesini diliyorum” dedi. Açılıştan sonra vatandaşlarla birlikte marketi gezen Büyükelçi Şen, her şubenin açılışında olduğu gibi yine alışveriş yapmayı ihmal etmedi. Şen, “Bereketli, bol kazançlı olsun inşallah” diyerek ödemesini yapıp marketten ayrıldı.
Eurogıda’nın yeni şubesi 300 metrekare büyüklüğünde ve diğer şubelerle aynı konsepte sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!