Önce Başbakanlık, ardından BioNTech ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Önce Başbakanlık, ardından BioNTech ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2023 10:09

Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Rheinland-Pfalz eyaletine düzenlediği ziyaret kapsamından Başbakan Malu Dreyer ile bir araya geldi. Başar Şen, Dreyer ziyaretinin ardından Mainz’da bulunan ve koronavirüse karşı geliştirdikleri aşıyla dünya çapında üne kavuşan biyokimya şirketi BioNTech’i de ziyaret etti.

Haberin Devamı

Rheinland-Pfalz Eyalet Başbakanı Malu Dreyer (SPD), Büyükelçi Ahmet Başar Şen’in ziyaretiyle ilgili “Rheinland-Pfalz ve Türkiye arasındaki ilişkiler çok yönlüdür ve bu ilişkiler özellikle Rheinland-Pfalz’da yaşayan çok sayıda Türkiye kökenli insan tarafından şekillendirilmektedir” dedi. Dreyer, yedi ay önce Türkiye ve Suriye’de meydana gelen yıkıcı depremin ardından ilişkilerin daha da belirgin hale geldiğini kaydederken, “Ülke genelinde yardım etme isteği ve seferberlik son derece yüksekti. Aynı zamanda çok sayıda kişi de duygusal olarak etkilendi. Rheinland-Pfalz’da pek çok insan akrabalarını ya da arkadaşlarını kaybetti. Depremin ardından, Türk ve Suriyeli dernek ve toplulukların temsilcileriyle görüşerek büyük üzüntümüzü ifade etmek, en acil ihtiyaçları belirlemek benim için özel bir önem taşıyordu. Bugün ayrıca Sayın Büyükelçi Şen’e bu korkunç doğal felaketin mağdurlarıyla süregelen dayanışmamızı ifade ettim ve yeniden inşa çalışmaları hakkında bilgi verdim” dedi.
Büyükelçi Şen, Dreyer’le görüşmesinin ardından Mainz kentinde yer alan BioNTech’i ziyaret etti. Burada Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’yle bir araya gelen Şen, şirketin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyarete Mainz Başkonsolosu Sedat Turan da eşlik etti.

Önce Başbakanlık, ardından BioNTech ziyareti

Önce Başbakanlık, ardından BioNTech ziyareti

Önce Başbakanlık, ardından BioNTech ziyareti


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!