Okullarda cep telefonu yasağı istedi

Güncelleme Tarihi:

Okullarda cep telefonu yasağı istedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2023 11:32

Almanya’da ana muhalefet partisi CDU, öğrencilerin okullarda cep telefonu kullanmasına kısıtlama önerdi. Küçük yaştaki çocukların artan medya tüketiminin giderek tehlikeli boyutlara ulaştığını belirten CDU Genel Başkan Yardımcısı Karin Prien, bu nedenle ilkokullarda cep telefonu kullanımının prensip olarak yasaklanması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

PRIEN, “Okulun, çocukların sadece özgürce öğrenebilecekleri değil, aynı zamanda mantıklı bir şekilde sosyal ilişkiler kurabilecekleri bir alan olması gerektiğine inanıyoruz” dedi. Özellikle sosyal medyadaki paylaşımlara ve bu yöndeki bağımlılığa dikkati çeken Prien, çocukların genç yaşta platformlar, sosyal ağlar ve mesajlaşma servisleri aracılığıyla zorbalığa ya da şiddeti yücelten videolara erişimlerinin doğru olmadığını vurguladı. Aynı zamanda Schleswig-Holstein Eğitim Bakanı olan Prien, okulların cep telefonu kullanımı konusunda somut kurallar koyabileceğini ve ebeveynleri de buna dahil edebileceğini açıkladı.

Okullarda cep telefonu yasağı istedi

Haberin Devamı

DAHA FAZLA MATEMATİK VE DİL DERSİ İSTENDİ
Öte yandan CDU Federal Yürütme Kurulu tarafından kabul edilen önerilere göre, kreşler ve okullar arasında daha iyi bir iletişim kanalı kurulması istendi. Ayrıca ilkokulda dil ve matematiksel yeterliliklerin daha güçlü bir şekilde teşvik edilmesi talep edildi. Bu bağlamda ilkokullarda daha fazla matematik ve Almanca dersi verilmesi önerildi. Ayrıca temel dijital bilgileri içeren daha iyi bir dijital eğitim verilmesi de CDU’nun öneri paketinde yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!