Oktoberfest’e uyuşturucu kıyaslaması tepki çekti

Güncelleme Tarihi:

Oktoberfest’e uyuşturucu kıyaslaması tepki çekti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2023 10:29

Münih Belediye Başkan Yardımcısı Dominik Krause’nin, Oktoberfest’i dünyanın en büyük açık hava uyuşturucu partisi parlak tanımlaması, festival organizatörlerini ve festivale katılan gastronomları kızdırdı.

Haberin Devamı

YAKLAŞIK iki hafta önce Münih Belediye Başkan Yardımcısı olan Dominik Krause’nin (Yeşiller), bir Instagram kanalına verdiği röportajda esrar ve Oktoberfest ile ilgili yaptığı açıklamalar büyük tepki çekti. Esrarın legal olmasını savunan Krause, “Esrarın legalleşmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna, “Dünyanın en büyük açık uyuşturucu sahnesine, yani Oktoberfest’e sahip bir şehirde yaşıyoruz ve bu nedenle şehirde buna sahipseniz, yasalaştırma konusunda da aynı derecede net olmanız gerektiğini düşünüyorum” yanıtını verdi. Krause, kendisine göre, her ikisinin de gayet normal olduğunu ve her ikisinin de uygun bir çerçeve içinde gerçekleşebileceğini kaydetti.

Oktoberfest’e uyuşturucu kıyaslaması tepki çekti

Haberin Devamı

‘İTİBARSIZLAŞTIRIYOR’
Krause’nin bu sözleri büyük tepki çekti. Biranın esrarla eşdeğer tutulabilecek bir uyuşturucu olup olmadığı yönünde yeni bir tartışma alevlendi. Oktoberfest’e katılan işletmelerin sözcüsü Christian Schottenhamel, “Esrar içen insanlarla Oktoberfest’te mutlu bir şekilde kutlama yapan insanlar arasında dünya kadar fark var. Bira bir uyuşturucu değildir. Dominik Krause’nin açıklaması tamamen yanlış” dedi. Katılımcı gastronomlar da “7 milyon ziyaretçi uyuşturucu kullanıcılarıyla bir tutuluyor ve burada itibarsızlaştırılıyor” açıklamasında bulundu. Münih’teki Oktoberfest’e bu yıl 7 milyondan fazla ziyaretçi katıldı. Çok sayıda turistin katıldığı etkinlik, aynı zamanda Bavyera’nın başkenti Münih için önemli bir ekonomik faktör.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!