Oktoberfest başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Oktoberfest başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2023 15:31

Almanya’nın Münih kentinde 1810 yılından beri kutlanan Oktoberfest cumartesi günü başlıyor. Bu yıl 188’incisi kutlanacak festival, 3 Ekim Salı günü saat 23.30’da sona erecek. Bu yıl festival, ilk kez normalinden iki gün daha uzun sürecek...

Haberin Devamı

DÜNYANIN en büyük bira festivali olan ‘Oktoberfest’, her yıl olduğu gibi bu yıl da folklor gruplarının yürüyüşüyle başlayacak. İlk bira içimi, saat 12.00’de Belediye Başkanı Dieter Reiter’in bira fıçısına musluk çakmasıyla başlayacak. Bu yıl 188’incisi düzenlenecek festivale dünyanın her yerinden yaklaşık 6 milyon ziyaretçi bekleniyor. 16 Eylül’de başlayıp 3 Ekim’e kadar sürecek festivalin güvenliğini sağlamak üzere 600 resmi polisle yaklaşık 2 bin 200 özel güvenlik görev yapacak. Ayrıca festival alanına güvenliği sağlamak için 54 kamera yerleştirildi.

Oktoberfest başlıyor

Yaklaşık 13 bin kişinin çalışacağı festivalde, hafta içi saat 10.00’dan itibaren bira satışına başlanacak ve saat 22.30’a kadar sürecek. 23.30’da ise çadırlar ve festival alanı kapanacak. Cumartesi, pazar ve resmî tatil günlerinde ise bira satışı saat 09.00’da başlayacak. Buna karşılık, Oidn Wiesn’deki çadırların ve Lunapark oyun alanlarının bir saat daha uzun yani 23.30’a kadar açık kalmasına izin verilecek ancak bira 22.30’a kadar servis edilecek. Biranın litresi bu yıl 13 Euro 20 Cent ila 14 Euro 90 Cent arası olacak.

Haberin Devamı

Oktoberfest başlıyor

YENİLİKLER VE YASAKLAR
Bu yıl ilk kez festival alanında belirlenen 4 farklı yerde su istasyonları kuruldu. Bu istasyonlardaki musluklardan içme suyu ziyaretçilere ücretsiz olarak sunulacak. Ziyaretçilere daha iyi hizmet vermek için bu yıl ayrıca ilk kez festival alanının ana girişi yakınında üç önemli noktaya bilgilendirme stantları kurulacak. Ziyaretçiler, kupası, poster ve rozet hediyelik eşyaları da buradan satın alabilecek. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da festival alanının etrafına çit çekilecek ve alana girişlerde kontroller yapılacak. Hacmi üç litreden fazla olan büyük çantalar ve sırt çantaları içeriye sokulmayacak. Ayrıca bölgede ‘drone’lar da dahil olmak üzere uçuş kısıtlamaları mevcut. Oktoberfest’in en güzel yanı, dünyanın en büyük ve en iyi bilinen halk festivali olmasına rağmen aslında özünde hala geleneksel bir Bavyera geleneği olarak kalması. Bu geleneği sürdürmek için ziyaretçilerin büyük çoğunluğu Bavyera’nın geleneksel kıyafetleri olan ‘Dirndl’ ve ‘deri pantolon’ giyerek festivale katılıyor. Pandemi nedeniyle verilen iki yıl aradan sonra 2022’de tekrar gerçekleştirilen festivali 5.7 milyon kişi ziyaret etmişti.

Haberin Devamı

Oktoberfest başlıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!