Öğretmen dernekleri federasyonu karıştı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen dernekleri federasyonu karıştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2022 11:29

Almanya’da 1999 yılında kurulup, sekiz üye derneğe sahip olan Almanya Türk Öğretmen Dernekleri Federasyonu’na (ATÖF) bağlı dört dernek, yayımladıkları yazılı ortak basın açıklamasıyla ATÖF’ten ayrıldıklarını açıkladılar.

Haberin Devamı

BASIN açıklaması hakkında bilgi veren Aşağı Saksonya Türk Öğretmenler Federasyonu (ASTÖB) Başkanı Orhan Güner, şunları söyledi: “ATÖF’e bağlı dört üye dernekten Hamburg Türk Öğretmenler Derneği (TÖDer), Aşağı Saksonya Türk Öğretmenler Birliği (ASTÖB), Kuzey Ren Vestfalya Türk Öğretmenler Derneği ve Rheinland-Pfalz/Saarland Türk Öğretmenler Derneği olarak ATÖF son Genel Kurul sonrası yaşanan sorunlardan sonra ayrılma kararı aldık. 12 Haziran 2022 tarihinde Seçimli Genel Kurul yapıldı ve burada yeni yönetim kurulu oluştu. Seçim sonrası tutulan tutanakların ilgili kurumlara verilmemesi sonucunda yeni seçilen eş başkanlar ne yazık ki görevlerine başlayamadı. Sorunlara yapılan uğraşlar sonucunda ortak bir çözüm yolu bulunamadı. Büyük emeklerle kurulan federasyonun, kuruluş amaçlarına göre çalışmalarını sürdüremeyeceği kanaatine vardığımız için federasyondan istemeyerek de olsa ayrılma kararı kaldık.”

Haberin Devamı

ASTÖB Başkanı Orhan Güner, basın açıklamasındaki ATÖF’ten ayrılma sebeplerini şu şekilde sıralandı:
* Genel Kurul ve seçim tutanağını divanın üç üyesinden ikisinin imzalamasına rağmen divan başkanının imzalamaması,
* Eski yönetimde bulunan 5 üyenin seçim evraklarını gasp ederek seçim iptali istemesi,
* Saymanın görevini Genel Kurul’a kadar yerine getirmeyip, seçim sonrası üyelik aidatını ödememiş olan 5 derneği konu ederek seçim iptaline destek vermesi,
* Eski yönetimin bazı üyelerinin, bir derneğin seçim öncesi üyelik aidatını ödemediği iddiasıyla 2/3 oy çoğunluğu olmadan derneğin üyelikten çıkarıldığını bildirmesi, fakat aynı durumda olan diğer 4 derneğe farklı davranılması,
* Yazılı ve sözlü sorularımıza cevap verilmemesi,
* Dernek başkanlarının dahil olduğu WhatsApp grubundan şahsi fikirlerini beyan eden üyelerin sebepsizce çıkarılması,
* Söz konusu iletişim ve sosyal medya gruplarında bütün başkanların yönetici olma isteklerinin reddedilmesi,
* Çalışılamayacak kadar kötümser yaklaşımların çözüm odaklı ilerlemeyi engellemesi.

Eğitimde ayrımcılık politikalarına karşı, diğer örgütlerle birlikte hareket etme ve fırsat eşitliğine destek ve meslek içi eğitim konularına ağırlık verileceğini açıklayan Güner, “Çok dillilik ve Türkçenin okullarda yaygınlaştırma politikasına etki etmek, öğretmen ve eğitimcilere yönelik geliştirme seminerleri organizesi, öğretmen ve eğitmenlerin özlük haklarıyla ilgili sorunlarına çözüm bulmak konularına ağırlık vererek çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!