Nürnbergliler de 15 Temmuz şehitlerini unutmadı

Güncelleme Tarihi:

Nürnbergliler de 15 Temmuz şehitlerini unutmadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2023 11:51

Nürnberg DİTİB Eyüp Sultan Camisi otoparkında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında bir anma töreni düzenlendi. Törene, Türk Sivil Toplumu Kuruluşların (STK) temsilcileri, iş insanları, öğretmenler, öğrenciler, çok sayıda vatandaş ve 15 Temmuz günü Ankara’da şehit olan Nürnbergli Serhat Önder’in kardeşleri Harun ve Gökhan Önder eşleriyle hazır bulundu.

Haberin Devamı

TÖRENDE, şehitler için saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim, Yasin-i Şerif ve hain darbe girişiminde hayatını kaybedenler için din görevlileri tarafından dualar okundu.

Nürnbergliler de 15 Temmuz şehitlerini unutmadı

Nürnberg Başkonsolosu, DİTİB Nürnberg Başkanı Hasan Aslan, Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydan ile UID Kuzey Bavyera Başkan Yardımcısı Semra Kelepir kısa birer konuşma yaptı.

Nürnbergliler de 15 Temmuz şehitlerini unutmadı

Tören sonunda Türk bayraklı balonlar hep birlikte havaya uçuruldu. DİTİB Nürnberg Başkanı Hasan Aslan “15 Temmuz darbe girişiminin 7’nci yıl dönümünde, bu büyük ihaneti ve milletimizin direnişini hatırlamak ve Nürnbergli aynı zamanda camimizin üyesi olan şahadet şerbetini içmiş olan şehit kardeşimiz Serhat Önder ile diğer şehitlerimizi anmak, gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere bir araya geldik. Bu darbenin diğer darbelerden ayrışan özelliği, özellikle Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın direktifiyle vatandaşlarımızın darbecilere karşı, ellerinde silah, sopa olmadan tanka, topa, tüfeğe karşı yüreklerini ortaya koyarak darbeyi önlemesi olmuştur. Başkalarının taşeronluklarını yapan hain darbecilere Allah akıl fikir versin diyorum” dedi.

Haberin Devamı

SON SÖZÜ ‘KORMA OĞLUM’ OLDU
UID Kuzey Bavyera Başkan Yardımcısı Semra Kelepir “15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi sırasında Ankara Genelkurmay Başkanlığı önünde hain darbeyle ilgili cep telefonu ile canlı yayın yaparak bizleri bilgilendiren ve FETÖ’cü darbecilerin açtığı ateş sonucu şehit olan Nürnbergli 41 yaşındaki Serhat Önder Abimizi unutmadık. Serhat Önder Abimiz, kısa adı UID olan Uluslararası Demokratlar Birliği Nürnberg şubesinin kurucusuydu. Dava arkadaşımız bizim abimiz Serhat Önder Abi ‘Hain darbecilere karşı kendimizi göstereceğiz’ diyerek eşi ve çocuklarını yanına alıp Genelkurmay Başkanlığı’nın önüne gitmişti. Serhat Önder Abimizin son sözü top, tüfek ve jet uçakların sesleri nedeniyle korkan oğluna ‘Korkma oğlum’ oldu. Serhat Abimiz kendini kurban etti. Sana kıyan eller kahrolsun. Unutursak kanımız kurusun” diye konuştu.

Haberin Devamı

Nürnbergliler de 15 Temmuz şehitlerini unutmadı

‘ÜLKEMİZİ KİMSE ELE GEÇİREMEZ’
Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, “15 Temmuz hain darbe teşebbüsü sadece demokrasimize ve birliğimize kasteden basit bir terör saldırısından ibaret değildir. FETÖ’cülerin yaptığı hükümeti ele geçirmeye yönelik kanlı terör saldırısında, Nürnbergli Serhat Önder kardeşimizle birlikte toplam 251 vatandaşımız şehit olmuştur. Bu hain saldırı, vatandaşlarımızın birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde bulunması haklımızın birbiriyle kenetlenmesi sonucu önlenmiştir. Bu saldırı devletimizin tüm kurumlarını yıkarak ele geçirmeyi hedef olarak belirlemiş ve kendi milletin iradesini yok sayarak gerekirse amaçlarına ulaşmak için kendi halkını da ezip geçmeye kararlı gözü dönmüş şer cephesi tarafından yapılmış saldırıdır ”dedi. DİTİB Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydan ise, “15 Temmuz vakası bize gösteriyor ki, sahih doğru dini bilginin doğru kaynaklardan temin edilmediğinde, milletimizin dini duygularının her zaman suiistimal edilebileceğini göstermiştir. Din, iman diyerek insanları kandırdılar, milletin burslarıyla kazanılan imkânlarını millete silah olarak çevirdiler. Neticede 15 Temmuz milletimizin basireti ile bertaraf edildiler” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Nürnbergliler de 15 Temmuz şehitlerini unutmadı

Nürnbergliler de 15 Temmuz şehitlerini unutmadı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!