Nuh Pektaş’tan 6 aydır iz yok!

Güncelleme Tarihi:

Nuh Pektaş’tan 6 aydır iz yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2024 11:45

Almanya Heilbronn kentine bağlı Bad Rappenau kasabasında yaşayan Alzheimer ve şeker hastası Nuh Pektaş’tan (79) altı aydan fazla süredir haber alınamıyor. Babasının 11 Temmuz 2023 tarihinden beri kayıp olduğunu belirten Herdem Çallı, “Babamızdan gelecek güzel bir haberle uyanmak istiyoruz” diyerek yetkililerden yardım istedi:

Haberin Devamı

“BABAMIZ Nuh Pektaş, Heilbronn kentine bağlı Bad Rappenau’daki yaşlılar evinden 11 Temmuz 2023 tarihinde saat 11.00 sıralarında çıkmış. İleri derecede demans hastalığı nedeniyle zorlukla iletişim kuruyorduk ve güvenilir olduğu için de gözetim altında kalması için gündüzleri yaşlılar kalıyordu. Binayı terk etme olasılığı vardı. Babamızın hastalığı konusunda yetkilileri özellikle uyarmıştık. Bir adam bakım tesisinden nasıl kaybolabilir? Hastalığı bilinmesine rağmen nasıl gözetimsiz bırakılabilir? Bu sorularımızın henüz cevabını alamadık. Kaybolduğu gün üzerinde gri kot pantolon, beyaz tabanlı lacivert kumaş ayakkabılar vardı. Stuttgart, Mannheim, Heidelberg, Darmstad tren garlarında görüldüğü iddia edilmesine rağmen ne ölüsünü ne de dirisini bulabildik. Cebinde sadece 20 Euro nakit para var.”

Nuh Pektaş’tan 6 aydır iz yok
‘GÜZEL BİR HABERLE UYANMAK İSTİYORUZ’
“Babam kaybolduğundan beri kendi imkanlarımızla tüm Almanya çapında arama yaptık. Polis ilk günlerde yardımcı olsa da bizimle çok fazla şey paylaşmadı. Tüm aile perişan olduk. Sanki toprak yutmuş gibi. Eşi, erkek kardeşleri, çocukları, torunları her gün bir araya gelip nasıl bir yol izleyeceğimizi konuşuyoruz. Posterler dağıtıyoruz. Ama yavaş yavaş çaresiz kaldık. Tüm bölgeyi aradık, binlerce kilometre yol kat ettik, sosyal medya hesaplarımızla insanlara ulaşıp yardım istedik. Ancak bir iz bulamadık. Babamızdan gelecek güzel bir haberle uyanmak istiyoruz. Tüm kayıp ilanlarına ait yazıları, sosyal medyada yapılan paylaşımları, sizlerden ricamız çevrenizle paylaşmanız. Allah rızası için diliyoruz. İçimizde büyük bir acıyla kavrulsakta bir umut, bir ışık doğmasını çok istiyoruz. Babamızın nerede olduğu konusunda bilgi verenlere 5 bin Euro ödül vereceğiz. İletişim bilgilerimiz 0152 10292045 / 0157 57769935 / 01794996070. Polis : 110.”
Nuh Pektaş’tan 6 aydır iz yok

Nuh Pektaş’tan 6 aydır iz yok

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!