NSU kurban yakınları muhbir Marschner’in dinlenmesini istiyor

Güncelleme Tarihi:

NSU kurban yakınları muhbir Marschner’in dinlenmesini istiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2016 10:51

Munih’te görülen NSU Davası’na müdahil olan kurban yakınlarının avukatları, Anayasa Koruma Teşkilatı’nın muhbiri olduğu öne sürülen Ralf Marschner’in dinlenmesi için mahkemeye başvurdu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Alman Devlet Televizyonu ARD’de yayınlanan "Der NSU- Komplex" belgeselinde NSU terör hücresi üyelerinden Uwe Mundlos’un yeraltına çekildikleri 2000-2002 tarihlerinde Anayasayı Koruma Teşkilatı’na muhbirlik yaptığı öne sürülen Marschner’in işyerinde çalıştıkları ortaya çıkarıldı.

Aynı şekilde belgeleselin hazırlanmasına katkı veren Welt Gazetesi Yayın Yönetmeni Stefan Aust, Betae Zschaepe’nin de Marschner’in yanında çalıştığına dair bilgilere ulaştıklarını beyan etti.

NSU üyelerinin Haziran 2001’de Nürnberg’de Türk kökenli terzinin, Ağustos 2001’de Münih’te yine Türk manav işletmecisinin öldürülme tarihlerinde, Marschner’e ait firma adına araçların kiralanması "Suikastlerde Maschner’in firmasına kiraladığı araçlar mı kullanıldı?" sorusunu gündeme getirmişti. Saksonya’da aşırı sağcıların liderlerinden olan Marschner, aşırı sağ ortamlarda 'Manole' takma adıyla bilindiği fakat Anayasa Koruma Teşkilatı’nda 'Primus' sahte ismiyle bilgi aktardığı ileri sürüldü.

Marschner’in 1992- 2002 yılları arasında Anayasayı Koruma Teşkilatı’na çalıştığı iddia ediliyor. Müdahil yakınlarının avukatları mahkemeye yaptıkları başvuruda “Ortaya çıkan görüntüler Saksonya ve Thüringen Eyalet Kriminal Daireleri, Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı ve Saksonya Anayasa Koruma Teşkilatı’nın; Mundlos, Böhnhardt veZschaepe’nin Zwickau’da kaldıklarını ve muhbir Ralf M. ile iletişimleri olduğunu bildiğini ortaya koydu. Polis ve istihbarat teşkilatları Primus isimli muhbirden bilgiye ulaşıp Mundlos, Böhnhardt ve Zschaepe’nin erken şekilde yakalanmasını sağlayabilirlerdi." bilgilerine yer vererek Ralf Marschner’in dinlenmesini talep ettiler.

Spiegel’e açıklama yapan Federal Başsavcılık ise Mundlos ve Zschaepe’nin yeraltına indikleri dönemde Ralf Marschner’e çalıştıkları iddiasını teyit etmedi. Başsavcılık, yaptıkları geniş çaplı soruşturmada bu konuda somut delile ulaşamadıklarını beyan etti.


BAKMADAN GEÇME!