‘Ne doğduğumuz yeri unutacağız ne de...’

Güncelleme Tarihi:

‘Ne doğduğumuz yeri unutacağız ne de...’
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2024 12:42

Hollanda Yozgatlılar Federasyonu tarafından Utrecht’te verilen iftar yemeğine, T.C. Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işverenler, Hollanda’da yaşayan Yozgatlılar, politikacılar, bürokratlar ve basın mensupları katıldı.

Haberin Devamı

HOLLANDA Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Başkan Tahsin Özer, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ana vatanımız Türkiye, doyduğumuz vatanımız Hollanda. 17 yıl önce kurulan federasyonumuza emeği geçenlere teşekkür ederim. Federasyonun asıl amacının Hollanda’da bulunan Yozgatlılara iyi günlerinde kötü günlerinde sahip çıkmak. Hollanda’da 55 bin civarında Yozgatlı bulunmaktadır. Birçok farklı sektörde işveren konumunda bulunan hemşerilerimin söz sahibi olmaları gurur verici. Asırlardır çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Yozgat’ın tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkarak yaşatmayı ve dünyaya tanıtmayı ilke edindik. Aynı zamanda burada edindiğimiz bilgi, tecrübe ve kazanımları da Yozgat’a taşıyacağız. Ne doğduğumuz yeri unutacağız ne de doyduğumuz yeri yok sayacağız. İki ülke de bizim için önemlidir.”

‘Ne doğduğumuz yeri unutacağız ne de...’

Lahey Büyükelçi Selçuk Ünal

Haberin Devamı

‘DAYANIŞMAYI GÖSTERDİNİZ’
Lahey Büyükelçi Selçuk Ünal ise şöyle konuştu: “Ramazan ayı, rahmet ve ibadet ayı olduğu kadar sevgi, hoşgörü, dayanışma duygularının daha yoğun bir şekilde hatırlamamıza vesile olur. Ramazan, aynı zamanda yüce dinimizin merhametini, hakkaniyetini, emir kıldığı ahlaki ilkelerini tüm insanlığa bir kez daha hatırlatır. Bu bereketli ayda bize verilenlere şükrederken aynı zamanda darda kalanlara yardım etme ayıdır. Sizler ülkemizde meydana gelen depremler vesilesiyle bu birlik ve dayanışma duygularını geçen ramazan ayında en üst şekilde sergilediniz. Yurt dışında yaşayan Türkler, ana vatanlarına yardım etmek için bir an bile tereddüt etmedi. Depremlerde göstermiş olduğunuz bu örnek birlik ve dayanışma için tekrar en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Ramazan ayını ailelerinizle, sevdiklerinizle birlikte sağlık, huzur, bereket içinde geçirmenizi diliyorum.”

‘Ne doğduğumuz yeri unutacağız ne de...’

‘Ne doğduğumuz yeri unutacağız ne de...’

‘Ne doğduğumuz yeri unutacağız ne de...’

BAKMADAN GEÇME!