Nazi gelin ne yapmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Nazi gelin ne yapmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 10:59

10 cinayet, iki bombalı saldırı ve 15 civarında banka soygunundan sorumlu tutulan ırkçı terör örgütü NSU davası iki yılı geride bıraktı. Şimdiye kadar 220 duruşma yapıldı. Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde görülen dava, sanık Beate Zschaepe’nin taktikleriyle son haftalarda tıkanma noktasına geldi.

Haberin Devamı

Davanın ilk günlerinde avukatlarıyla oldukça samimi bir görünen, her duruşmada onlarla şakalaşan Zschaepe, geçen ay bir sürpriz yaptı. Mahkemeye, “Biraz konuşmak istiyorum. Bir şartla. Üç avukatımı görevden alın” diye yazdı.

Mahkeme, Zschaepe için dördüncü savunma avukatı tayin etti.

Yetmedi, Zschaepe bu sefer “Dışarı bilgi sızdırdı” iddiasıyla avukatı Anja Sturm’un görevinden alınmasını istedi.

Pazartesi günü de üç avukatı mahkemeye bir mektup yazarak, görevden alınmalarını istedi. Mahkeme avukatlarla müvekkil arasında güven eksikliğine dair gerekçe bulamayınca talebi reddetti.

Salı günkü duruşmada Zschaepe bir çıkış daha yaptı. Avukatı Wolfgang Heer’in azlini istedi.

PARASI DEVLETTEN

Zschaepe’yi mahkemenin tayin ettiği avukatlar savunuyor. Parasını devlet ödüyor. Yani “Bu avukatları değiştirin” deme hakkı yok. Ama yasa, devletin tayin ettiği avukatların da sanığı etkili savunmasını öngörüyor. Eğer Zschaepe, avukatlarıyla bu oyunu sürdürmeye devam ederse, davanın patlaması kaçınılmaz. Bu durumda mahkeme yeniden başlayabilir.

Kurban ailelerin avukatlarından Mehmet Daimagüler, RBB radyosuna verdiği demeçte bu soruna dikkat çekti. “Dava bıçak sırtında yürüyor. Ben davanın yeniden başlamasını tasavvur bile etmek istemiyorum” dedi.

NSU davası yeniden başlarsa, yargı büyük yara alır. “Biraz konuşurum” diyenZschaepe’nin doğruları anlatacağınaise kimse inanmıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!