‘Nadia’ Kuzey Almanya’yı felç etti

Güncelleme Tarihi:

‘Nadia’ Kuzey Almanya’yı felç etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2022 11:10

Almanya’nın kuzey bölgelerinde cumartesiyi pazara bağlayan gece sabah saatlerine kadar süren şiddetli fırtına hayatı felç etti. Alman Meteoroloji Dairesi, cumartesiden itibaren gün boyunca ‘Nadia’ adı verilen fırtına nedeniyle halkı uyardı ve zorunlu olmadığı sürece evden çıkmamaları tavsiyesinde bulundu.

Haberin Devamı

FIRTINA, Berlin ve çevresinde de etkili oldu. Berlin yakınlarındaki Brandenburg eyaletine bağlı Beelitz’de bir kişi yaşamını yitirdi. Şiddetli fırtına nedeniyle bir seçim afişinin devrilerek çarptığı bir kişi ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Ancak daha sonra burada yaşamını yitirdi.

‘Nadia’ Kuzey Almanya’yı felç etti
SEFERLER İPTAL EDİLDİ
Fırtınanın en çok hissedildiği bölgeler ise Hamburg, Schleswig-Holstein, Bremen, Mecklenburg-Vorpommern gibi kıyı şeritleri oldu. Buralarda rüzgârın hızı saatte 120 km’ye kadar çıktı. Hamburg’da polis ve itfaiye sabaha kadar 1600’den fazla yardım ihbarı aldı. Alman Demiryolları kuzeydeki tüm uzun mesafe tren seferlerini geçici olarak erteledi. Yol boyunca kopan dallar ve devrilen ağaçlar tren yollarını kapattı. Hamburg’da denizde etkili olan fırtına nedeniyle kentin bazı bölgelerini şu bastı. St. Pauli’deki balık pazarı sular altında kaldı. Hamburg limanında bir gemi fırtınadan sürüklenerek köprünün ayaklarına çarptı.
BALIK PAZARI SULAR ALTINDA KALDI
Şiddetli fırtınanın vurduğu Hamburg’da Elbe Nehri’ndeki su seviyesinin 2.5 metre yükselmesi sonucu kentin meşhur balık pazarı da sular altında kaldı. Polis balık pazarına giden otoyolları trafiğe kapatırken, suların ana caddelere taşmaması için barikat oluşturuldu. Hamburg’un birçok semtinde ağaçlar devrildi, çatılar uçtu, inşaatlardaki barikatlar yıkıldı. Rüzgârın etkisiyle havada uçan sert cisimler araçlarda ve çevrede maddi hasar oluşturdu. Bir otoyol köprüsünde 3.5 tonluk kamyon devrilirken, otobanda bir ağacın devrilmesi nedeniyle 8 kişi hafif yaralandı. Federal Denizcilik ve Hidrografik Ajansı (BSH), kuzey kıyıları için yeni bir şiddetli fırtına tehlikesi konusunda uyarıda bulundu. Schleswig-Holstein’da itfaiye ve polis 120 kez yardım ihbarı aldı. Birçok bölgede fırtına etkisini kaybetse de pazar günü sabah erken saatlerde de devam etti.

Haberin Devamı

‘Nadia’ Kuzey Almanya’yı felç etti

‘Nadia’ Kuzey Almanya’yı felç etti

 

BAKMADAN GEÇME!