Müslümanlardan CDU’ya tepki: AfD’den kopya çekmek akıllıca değil!

Güncelleme Tarihi:

Müslümanlardan CDU’ya tepki: AfD’den kopya çekmek akıllıca değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2023 11:15

Almanya’da faaliyet gösteren İslami dernekler, dün açıklanan CDU’nun yeni programında özellikle Müslümanlarla ilgili bölümleri eleştirdi. CDU’nun hazırladığı ‘Temel İlkeler Programı’nda, “Bizim değerlerimizi paylaşan Müslümanlar Almanya’ya aittir” sözlerine tepki geldi.

Haberin Devamı

ALMANYA Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek, CDU’nun ‘Temel İlkeler Programı’nda yer alan “Bizim değerlerimizi paylaşan Müslümanlar Almanya’ya aittir” ifadesiyle sağcı seçmenleri kazanmaya çalıştığını söyledi. Stern dergisine konuşan Mazyek, “AfD’den kopya çekmek pek de akıllıca değil. Bu arada tecrübeler, seçmenlerin önünde sonunda orijinaline oy vereceğini gösteriyor” dedi. Alman İslam Konseyi de CDU’nun programını eleştirdi. İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici, “Bu tür tartışmalar dışlayıcıdır ve kafa karışıklığına yol açar. Bu tür ifadeler Müslümanların Almanya ile özdeşleşmesini daha da zorlaştırıyor” diye konuştu. CDU’nun yaklaşık iki yıl üzerinde çalışarak hazırladığı yeni temel program taslağında, aşırıcılıkla mücadele edileceği belirtilirken, bu ifadenin nefret ve şiddeti körükleyen ve ‘İslamcı bir düzen’ için çabalayanlara yönelik olduğu açıklandı. CDU’nun, taslaktaki “Şeriat hukuku Almanya’ya ait değildir” ifadesiyle 2010 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un (CDU) “İslam da artık Almanya’nın bir parçasıdır” şeklindeki açıklamasına mesafe koymuş oldu.

Müslümanlardan CDU’ya tepki: AfD’den kopya çekmek akıllıca değil
Burhan Kesici

Haberin Devamı

‘AKIL ALMAZ DERECEDE UYGUNSUZ’
Programda yer alan sosyal alan ve iş gücü piyasası politikasına ilişkin öneriler de eleştirildi. Sosyal yardım kuruluşu Paritaetische Wohlfahrtsverband Genel Müdürü Ulrich Schneider, Redaktionsnetzwerk Deutschland’a yaptığı açıklamada, “Taslak, nüfusun giderek daha fazla kesiminin yoksulluğa düşmekten endişe ettiği bir dönemde insanlara güven vermek için akıl almaz derecede uygunsuz. Bu, refah devletinin köşe taşlarını riske atacaktır. Taslak, vaat ettiği gibi herkes için refah yerine birçok kişi için güvensizlik yaratıyor” dedi. Schneider, bunun yasal emeklilik sistemine ve vatandaşın gelirine yönelik saldırı olduğunu kaydetti.

EMEKLİLİK YAŞI MUAMMASI
CDU’nun ‘Temel İlkeler Programı’nda, emeklilik maaşının zorunlu olarak fonlanan bir emeklilik programı ile desteklenmesi de öngörülüyor. Buna göre emeklilik yaşı ortalama yaşam süresine göre ayarlanacak. CDU Genel Sekreteri Carsten Linnemann, gelen eleştiriler üzerine bunun otomatik olarak emeklilik yaşının yükseltileceği anlamına gelmediğini, zira yaşam beklentisinin şu anda durgun olduğunu ve diğer bazı ülkelerde olduğu gibi düşebileceğini belirtmişti.

BAKMADAN GEÇME!