MÜSİAD’dan Müslüman öğrencilere iftar!

Güncelleme Tarihi:

MÜSİAD’dan Müslüman öğrencilere iftar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2022 13:07

Almanya MÜSİAD Karlsruhe Şubesi tarafından düzenlenen iftar programında Almanya’nın yanı sıra yurt dışından gelerek Karlsruhe Üniversitesi’nde eğitim gören Türk ve Müslüman öğrencilerle, şehrin Türk iş insanları buluştu.

Haberin Devamı

PROGRAMA, MÜSİAD Karlsruhe Şube Başkanı Kamil Manzak, yönetim kurulu üyeleri, STK temsilcileri, çok sayıda iş insanı ve Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü (KİT) Müslüman Öğrenci Derneği (MSV) Başkanı Zeynep Şahin, ikinci başkan Mary Mdakka, Resul Zoroğlu, diğer dini kuruluş temsilcileri ve üyeleri katıldı. Başkan Kamil Manzak programda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Çok kıymetli üniversite öğrencilerimiz, gönül coğrafyamızdan gelen öğrenci kardeşlerimiz, iki yıllık salgın sürecinin ardından yeniden iftar sofralarında bir araya gelmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Ramazan ayının bereketini iftar sofrasındaki muhabbetle paylaşıyor olmaktan dolayı bahtiyar olduğumu ifade etmek istiyorum. Bugün dünyanın ve Almanya’nın çeşitli şehirlerinden yüksek öğrenim görmek için Karlsruhe’ye gelen Türk ve Müslüman öğrenci kardeşlerimizle ve iş dünyasının temsilcileriyle birlikteyiz. Bu organizasyonların, öğrencilerle bir araya gelme, tanışma, kaynaşma ve sohbet etme imkânı sağlaması açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum.
MÜSİAD Karlsruhe olarak Ramazan ayı boyunca gelenek haline getirdiğimiz iftar yemeği programlarımızdan birini 200 üniversiteli öğrenci kardeşlerimizle bir araya gelerek gerçekleştirdik. Hoş sohbetler eşliğinde sürdürülen iftar yemeğimizde kardeşlerimizin bizlerden beklentilerini, sıkıntılarını, geleceğe dair hayallerini ve hedeflerini dinledik. Hep birlikte akşam namazımızı kıldık dualarımızı ettik.”

MÜSİAD’dan Müslüman öğrencilere iftar

MÜSİAD’dan Müslüman öğrencilere iftar
START UP KURMAK İSTEYENLERE 5 STANT HİBE
Manzak sözlerini şöyle sürdürdü: “Müslüman kardeşlerimize MÜSİAD ofisimizin anahtarlarını teslim ederek istedikleri zaman o kapıyı açıp, kendi yuvalarıymış gibi kullanabileceklerini dile getirdik. Ayrıca düzenleyeceğimiz mayıs ayındaki AGİK fuarı için kardeşlerimizi davet ettik ve start up kurmak isteyenlere 5 stant hibe ettik. Bu güzel gençler sadece bizlerin geleceği değil, Almanya’da önümüzdeki 50-60 yılın yolunu belirleyecek, ileriye dönük hedeflerimize ulaşmamızda çocuklarımıza, yeni nesile bu rotayı gösterecek, rehber olacak kardeşlerimizdir. 60 yıl önce gelen işçi ailelerimizin şimdiki nesilleri üniversiteleri dolduruyor. Bu güzel kardeşlerimize destek olmak onlara sahip çıkmak ve onların yanında olmak bizlerin görevidir. Nasıl ki bizden önceki büyüklerimiz bizlere destek, yol gösterici oldular bizlerde kardeşlerimize bu yolda eşlik etmeliyiz. MÜSİAD, Siz Türk ve Müslüman gençlerin potansiyeline inanıyor ve gençlere güveniyor. Bu nedenle MÜSİAD’ın kapıları gençlere sonuna kadar açık. MÜSİAD olarak iftar programlarını geleneksel hale getirmek istiyoruz.” Müslüman Öğrenci Derneği (MSV) Başkanı Zeynep Şahin ise beraberce yapılan iftar programından memnunluk duyduklarını dile getirdi.
MÜSİAD’dan Müslüman öğrencilere iftar
MÜSİAD’dan Müslüman öğrencilere iftar

MÜSİAD’dan Müslüman öğrencilere iftar

BAKMADAN GEÇME!