MÜSİAD Hessen’in iftarında başkonsolosa veda!

Güncelleme Tarihi:

MÜSİAD Hessen’in iftarında başkonsolosa veda
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2024 10:58

MÜSİAD Hessen tarafından düzenlenen geleneksel iftar programı Congresium Conference Center’da gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

İFTAR davetine MÜSİAD Hessen üyelerinin yanı sıra bölgede faaliyet gösteren iş insanları, Türk sivil toplum kuruluşları ile farklı kurum ve kuruluşların başkanları ve üyeleri katıldı. İftar davetinde aynı zamanda Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer’in yanı sıra başkonsolosluk ataşeleri de yer aldı. Özbekistan Frankfurt Başkonsolosu Olimjon Abdullaev ile Cezayir Frankfurt Başkonsolos Yardımcısı Khoudi Tahar da davete icabet eden isimler arasındaydı.

MÜSİAD Hessen’in iftarında başkonsolosa veda

MÜSİAD Hessen’in iftarında başkonsolosa veda

MÜSİAD Hessen’in iftarında başkonsolosa veda
‘HELALLEŞMEK DAVA KAZANMAKTAN DAHA ÜSTÜN OLMALI’
İftar programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı’nın selamlama videosundan sonra, MÜSİAD Hessen Başkanı Muhsin Kıdık ve Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer konuşma yaptı. MÜSİAD Başkanı Muhsin Kıdık, ramazan ayının manevi değerlerini iş hayatına taşımanın önemine vurgu yaptı. Kıdık, Filistin Gazze Şeridi’nde yaşanan trajik olaylara değinerek, tüm coğrafyalardaki kan ve göz yaşının sona ermesi için tüm Müslümanlar tarafından bu mübarek gecelerde dualar edildiğini belirtti. Konuşmasında, Alev Alatlı’nın “Helalleşmek, mahkemede dava kazanmaktan daha üstün olmalıdır” sözlerine atıfta bulunarak dürüstlük ve helalleşmenin önemine dikkat çekti. Ayrıca, MÜSİAD Hessen’in yeni çalışma ofisinin Maintal’da geçen ocak ayında açıldığını hatırlatarak bu ofisin MÜSİAD ve Türk toplumu için bir buluşma noktası olarak hizmet vereceğini ifade etti. Konuşmasını, Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer’in görev süresi dolması nedeniyle Türk toplumuna yapmış olduğu fedakârca katkılarına özel vurgu yaparak sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı

HER TÜRK VATANDAŞININ YANINDA OLMAYA ÇALIŞTIK
Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer ise eylül ayı itibariyle görev süresinin dolacak olmasından dolayı duyduğu burukluğu ifade etti. Tunçer, pandemi şartlarının tüm dünyayı etkisi altına aldığı zorlu dönemde ve ardından Türkiye’de yaşanan korkunç depremler sırasında kendisine destek olan sivil toplum kuruluşlarına ve başkanlarına teşekkürlerini sundu. Tunçer, siyasi görüş farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının yanında olmaya çalıştıklarını vurguladı. Ayrıca, Türk toplumunun ihtiyacının ortak paydalarda buluşmak olduğunu belirterek konuşmasını tamamladı. Tunçer, görev süresi boyunca Frankfurt’ta gerçekleştirdiği çalışmalarla Türk toplumuyla güçlü bağlar kurduğunu ve bu bağların kendisine unutulmaz anılar bıraktığını da ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!