Münih Göçmenler Meclisi yenilenecek

Güncelleme Tarihi:

Münih Göçmenler Meclisi yenilenecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2023 11:46

Münih Göçmenler Meclisi, 19 Mart 2023’teki seçimle yenilenecek. Türklerin yoğun olduğu listeler seçim hazırlıklarına hız verdi. 40 kişilik yeni meclis için yarışan 21 liste arasından en iddialısı ise ‘Atlas’. Çoğu Türkiye kökenli olan ‘Atlas’ adayları arasında Arap, Pakistanlı, Fransız, Bulgaristanlı ve Ukraynalı adaylar da var.

Haberin Devamı

MÜNİH’te yaşayan Türkiye kökenli ve Müslüman toplumunun değişik kesimlerini temsil eden 18 ülkeden birçok dernek, grup ve kişi ‘Atlas Türkisch-Internationale Union’ (Türk-Uluslararası Birlik) adı altında Münih Göçmenler Meclisi seçimlerine katılıyor. En geniş tabana hitap eden ve en fazla derneğin desteklediği ‘Atlas’ ortak listesinde deneyimli dernek yöneticileri ve farklı alanlardan gelen donanımlı adaylar var. Farklı ülkelerden ortak dini ve milli değerleri olan ve ortak hassasiyeti paylaşan bu liste, yıllardır Münih’te yaşayan yabancı ülke vatandaşların hala yerel seçimlere katılma hakkından yoksun olduğu gerçeğini vurgulayarak, tek demokratik seçim hakkı olan Göçmenler Meclisi seçimlerini mutlaka ciddiye alarak oyların kullanılmasını istiyor.

Haberin Devamı

Münih Göçmenler Meclisi yenilenecek

DENEYİMLİ VE GÜVENİLİR KADRO
‘Atlas’ listesinden Hürriyet’e yapılan açıklama da ise seçimlerle ilgili şöyle denildi: “Atlas listesi deneyimli, bilgi sahibi ve güvenilir kadrosuyla başta Türkler olmak üzere Münih’te yaşayan tüm yabancıların gür ve güçlü sesi olacak ve Göçmenler Meclisi üzerinden Münih Belediyesi’ne yönelik isteklerimizi kararlılıkla iletecektir. Almanya’da ve Münih’te de başta Türkler olmak üzere insanlar etnik kökenleri veya dinsel-kültürel kimlikleri nedeniyle hemen hemen her alanda hâlâ dışlanmaktadır. ‘Atlas Listesi’, her türlü şiddete ve ayrımcılığa karşı çıkarak Almanya’da demokrasi ve uyum içerisinde ortak bir geleceğin kurulmasına katkıda bulunmak, Münih’te yaşayan yerli halk ve göçmenler arasında ön yargıları yıkmak, kültürlerarası iletişimi, dostluğu ve hoşgörüyü artırmak ve uyumun en iyi yaşandığı göçmen derneklerinin daha fazla desteklenmesini savunmaktadır.”

Münih Göçmenler Meclisi yenilenecek

SEÇİM TAKVİMİ İŞLİYOR
Münih’te yaklaşık 400 bin göçmen seçmenin daha iyi temsil edilmesi için bütün göçmen seçmenler oy kullanmalı. Seçmenlere seçim bildirisi mektubu evlerine gönderildi. Bu bildiride seçim sandığının olduğu adres ve mektupla oy işlemi hakkında bilgi var. Mektupla oy kullanmak için www.briefwahl-muenchen.de adresinden online olarak Münih Belediyesi Seçim Dairesi’ne bilgi verilmeli. 19 Mart 2023 Pazar günü daha önce mektupla oy kullanmayan seçmenler, seçim bildirisinde belirtilen adreslerdeki seçim sandıklarında oy kullanacak. Çifte vatandaş olanlar ve 18 Mart 2011’den beri sadece Alman vatandaşlığı bulunanlar ancak ‘Aufnahme ins Wählerverzeichnis’ belgesini belediyeye ulaştırdıktan sonra seçmen listesine kayıt yaptırarak oy kullanma hakkına sahip oluyor. Belediyenin 089/233-96233 telefon numarasından seçimlerle ilgili her türlü bilgi alınabilir.

Haberin Devamı

Münih Göçmenler Meclisi yenilenecek

BAKMADAN GEÇME!