Mönchengladbach’ın kahramanları: Arda ile Abdi

Güncelleme Tarihi:

Mönchengladbach’ın kahramanları: Arda ile Abdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2023 12:40

Almanya’nın Mönchengladbach kentinde 61 yaşında bir kişinin kaçırmak istediği 12 yaşındaki çocuğu kurtaran 16 yaşındaki Arda ile 17 yaşındaki arkadaşı Abdi, kentin kahramanı oldu. İki gencin sergilediği medeni cesaret, halk tarafından takdirle karşılandı.

Haberin Devamı

OLAYIN ardından gençlerin aileleriyle de görüşen Bild gazetesinin haberine göre, çocukluklarından beri arkadaş olan Arda ile Abdi, okuldan çıkıp evlerine giderken bir adamın, elinden tuttuğu çocuğu çekerek götürdüğünü gördüler. Korktuğu belli olan çocuğu kurtarmak için harekete geçen Arda ile Abdi, bir süre sonra müdahale edip çocuğu adamın elinden çekip aldılar. Abdi, “Bana yardım edin” diyen çocuğun yanında kalırken, Arda olay yerinden uzaklaşan adamın peşine düşüp girdiği eve varıncaya kadar takip etti. Daha sonra da polise ihbarda bulundu. Polis tarafından yakalan ve alkollü olduğu belirlenen 61 yaşındaki şahıs gözaltına alındı. Ancak daha sonra bir psikiyatri kliniğine yatırıldı.
‘OĞLUMUZLA GURUR DUYUYORUZ’
Bild gazetesi “Arda ile Abdi hâlâ yaşadıklarına bir türlü inanamıyorlar” derken, Arda’nın annesinin “Oğlumuzla gurur duyuyoruz” sözlerine de yer verdi. Haberde, Mönchengladbach’ta insanların Arda ve Abdi’nin sergiledikleri medeni cesareti takdirle karşıladıkları ve kendilerini gören herkesin hem tebrik hem de teşekkür ettikleri yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!