Merkel’i azarlayıp arka sıraya gönderdi 

Güncelleme Tarihi:

Merkel’i azarlayıp arka sıraya gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 09:46

Bütçe görüşmeleri sırasında partisinin grup başkanıyla yüksek sesle ayakta konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Meclis Başkanı Lammert tarafından azarlandı.

Haberin Devamı

Merkel’i azarlayıp arka sıraya gönderdi

ALMANYA Federal Meclisi’nde bütçe görüşmeleri örneğine az rastanır bir olay yaşandı. Meclis Başkanı Norbert Lammert, Başbakan Merkel’i gürültü çıkarıp görüşmeleri engellediği gerekçesiyle önce azarladı, ardından da arka sıralara gönderdi. Sol Parti temsilcisi bütçeyle ilgili konuşmak üzere kürsüye çıktığı sırada Başbakan Merkel yerinden kalkıp partisinin Grup Başkanı Volker Kauder’in yanına gitti. Ayakta Kauder ile konuşmaya başladı. Bu sırada oturumu yöneten Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert kürsüdeki milletvekilini susturdu. Ardından Merkel’e, “Sayın Başbakan buna hiç gerek yok. Eğer konuşacaksanız arka sıralara geçin” diye uyardı.

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLLERİ ALKIŞLADI

Bunun üzerine Merkel, Meclis Başkanına dönerek başını eğip özür diledi. Ardından da Kauder ile birlikte meclisin arka sıralarına oturdu. Meclis başkanının Merkel’i uyarmasına milletvekilleri önce şaşırdı. Ardından da alkışladı. Merkel ve Kauder arka sırada konuşmalarını sürdürürken Sol Partili milletvekili de konuşmasına kaldığı yerden devam etti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!