Merkel, 20’nci fahri doktora unvanını aldı

Güncelleme Tarihi:

Merkel, 20’nci fahri doktora unvanını aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2023 10:13

Daha önce dünyanın tanınmış üniversitelerinden 19 fahri doktora unvanı alan Almanya’nın eski Başbakanı Angela Merkel, 20’nci fahri doktora unvanını Paris’in seçkin üniversitesi Sciences Po’dan aldı.

Haberin Devamı

Sciences Po Rektörü Mathias Vicherat, Paris’te düzenlenen törende yaptığı açıklamada, Merkel’in 2015 yılındaki mülteci krizinde yaptığı meşhur konuşmasına atıfta bulunarak “Avrupa’nın onurunu üç kelimeyle kurtardınız: ‘Birlikte bunu yapabiliriz’” dedi. Üniversite, Merkel’in, Soğuk Savaş’ın sona ermesinden bu yana Avrupa’nın inşasında en büyük etkiye sahip siyasi şahsiyetlerden biri olduğunu vurguladı. Eski Başbakan Merkel ise konuşmasında, hoşgörü, medeni cesaret ve uzlaşı çağrısında bulundu. Merkel, “Hoşgörüsüzlüğe karşı kararlı bir şekilde harekete geçmek, dünyayı başkalarının gözünden görmek ve uzlaşmanın değerini takdir etmek... Bunlar, Fransız-Alman dostluğu ve Avrupa’nın birleşmesi için vazgeçilmez olan üç unsurdur” dedi. “Avrupa’nın ruhu hoşgörüdür” anlayışının geliştirilmesini isteyen Merkel, bunun, sol ve sağ aşırılıklara ve radikal şiddete karşı savunulması gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

İKTİDAR ÜNİVERSİTESİ
Merkel, Sciences Po’dan fahri doktora unvanı alan 28’inci şahsiyet oldu. Merkel’in selefleri arasında eski BM Genel Sekreteri Boutros Boutros-Ghali ve Brezilya Devlet Başkanı Luiz İnácio Lula da Silva da bulunuyor. Fransa’da Sciences Po ‘iktidar üniversitesi’ olarak kabul ediliyor. Mezunları arasında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yanı sıra 20’den fazla eski devlet ve hükümet başkanı ile üst düzey işletme yöneticisi bulunuyor.

 

BAKMADAN GEÇME!