‘Memleket Günleri Projesi’ Karadeniz’le başladı

Güncelleme Tarihi:

‘Memleket Günleri Projesi’ Karadeniz’le başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2024 10:48

Essen Eğitim Ataşeliği tarafından yürütülen ‘Memleket Günleri Projesi’nin ilk etkinliği olan ‘Karadeniz Günü’ne ilgi yoğun oldu. Etkinliğe Almanya’da Yaşayan Bartınlılar Derneği, Almanya’daki Korganlılar Derneği, Avrupa Gümüşhane Dölek Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği, Avrupa Rizeliler Derneği, Avrupa Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Dortmund ve Çevresi Trabzonlular Derneği, Almanya Samsunlular Derneği, Avrupa Sinoplular Derneği katıldı.

Haberin Devamı

DORTMUND Türk Eğitim Merkezi Müdürü Gül Mehmet Akkaya, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan etkinlikte kısa bir açılış konuşması yaptı. Ardından, Eğitim Ataşesi Sabri Yolcu ve Muavin Konsolos Sinan Emre Öngel konuştu. Konuşmalarda ‘Memleket Günleri Projesi’nin dilimizi, kültürümüzü, milli ve manevi değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlendiğine vurgu yapılarak Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eğitim Ataşelikleri tarafından başlatılan Türkçe derslerine kayıt seferberliği için destek verilmesi istendi. Öğretmen Sinan İpek’in hazırladığı Karadeniz Bölgesi slayt gösterimi, Avrupa Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin davul gösterisi, Dortmund Türk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin Karadeniz yöresi horonları etkinliğe renk katarken, davetliler yiyeceklerin sergilendiği stantlarda da yöresel lezzetleri tattılar. Program verilen yemek arası sonrasında Hasan Karadağ, Fatih Yaşar, Bayram Piral ve Gül Mehmet Akkaya’dan oluşan grubun müzik dinletisi ile sona erdi.

Haberin Devamı

‘Memleket Günleri Projesi’ Karadeniz’le başladı

KAYIT FORMLARI DAĞITILDI
Türk toplumu arasındaki birlik ve beraberliğin pekiştirilerek daha da güçlendirilmesine, Türk kültürünün yaşatılarak gelecek nesillere aktarılabilmesine destek olabilmek amacıyla ‘Karadeniz Günü’ etkinliğine katılan dernek yönetim ve temsilcileri ile görev alan öğretmenlere teşekkür edildi. Program bitiminde dernekler üyelerine dağıtılmak üzere Türkçe derslerine kayıt formları ile Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen hikâye kitapları verildi.

BAKMADAN GEÇME!