Martin Sellner’e Almanya’dan yasak!

Güncelleme Tarihi:

Martin Sellner’e Almanya’dan yasak
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2024 12:06

Geçen yıl aralık ayında Potsdam kentinde göçmenleri sınır dışı planlarının yapıldığı toplantıya katılan aşırı sağcı Avusturya Kimlik Hareketi liderlerinden Martin Sellner’e, Almanya’ya giriş yasağa getirildi. Yasak kararı, Potsdam kentinin girişimi üzerine alındı.

Haberin Devamı

POTSDAM şehir yönetimi sözcüsü, basına yaptığı açıklamada, ‘bir AB vatandaşına Federal Almanya Cumhuriyeti’nde seyahat özgürlüğü hakkını kaybettiğini ilan eden bir bildirim gönderildiğini, söz konusu kişinin karar alınmadan önce dinlendiğini söyledi. İlgili kişinin ismi hakkında yorum yapmayan sözcü, yasağın ‘prensip olarak derhal’ geçerli olduğunu vurguladı. İlgili kişinin şu anda Almanya’da bulunması halinde, bir ay içinde ülkeyi terk etmesi gerekecek. Sözcü, yasağa aykırı giriş yapmanın bir suç olduğunu ve cezai sonuçları olabileceğini de vurguladı. Sellner ise ‘X’ hesabından olay hakkında paylaşımda bulundu ve Potsdam kentinden gelen ilgili bir mektubu sundu. Ancak, Sellner’in hem seyahat özgürlüğünün kaybına ilişkin karara hem de bu kararın derhal uygulanmasına karşı temyiz hakkı bulunuyor.

Martin Sellner’e Almanya’dan yasak
SINIR DIŞI EDİLMİŞ
Karar üzerine Federal Polis artık Sellner’in sınırdan girişini engelleyebilir. Potsdam Belediye Başkanı Mike Schubert (SPD) ise ‘devletin güçsüz olmadığının ve meşru araçlarını kullandığının’ açıkça ortaya konulması gerektiğini söyledi. İsviçre’de de aşırı sağcıların toplantısına katılan Sellner, geçici olarak tutuklamıştı. Polise göre Sellner, bu toplantıdan sonra geçen hafta sonu Almanya sınırına yakın Tegerfelden köyündeki etkinlikte bir konuşma yapacaktı. Polis, Sellner’in ‘kamu güvenliğinin sağlanması ve karşı taraftan insanlarla çatışmanın önlenmesi için’ tutuklandığını ve kantondan sınır dışı edildiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!