Mannheimlı öğrenciler sıralarını bırakıp yardıma muhtaçlar için çalıştı

Güncelleme Tarihi:

Mannheimlı öğrenciler sıralarını bırakıp yardıma muhtaçlar için çalıştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2022 11:07

Aralık ayının ilk haftası Mannheim’dan çok sayıda öğrenci ‘Katılmak Gönül İşi Eylemi’ne (Mitmachen Ehrensache) her yıl olduğu gibi bu sene de gönüllü olarak dahil oldu. Öğrenciler bu sene ilk defa Baden-Württemberg’den politikacılarla birlikte çalışma ve onların günlük faaliyetlerini yakından deneyimleme fırsatı buldu.

Haberin Devamı

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) tarafından 1985 yılında belirlenen ‘5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’, Baden Württemberg eyaletinde ‘Katılmak Gönül İşi Eylemi’ (Mitmachen Ehrensache) kapsamında öğrencilerin bir günlüğüne okul sıralarını bırakıp seçtikleri bir işletmede gönüllü olarak çalışmalarıyla gerçekleşiyor. Mannheim’daki öğrenciler Türk-Alman İş ve Eğitim Enstitüsü’nün (DTI) desteğiyle Mannheimer Morgen gazetesi, SUNTAT, Mannheim Ulusal Tiyatrosu (NTM) başta olmak üzere 15 farklı işletmede çalıştılar. Elde ettikleri kazançları kendi seçtikleri sosyal projelere bağışlayacaklar. Türk-Alman İş ve Eğitim Enstitüsü (DTI), 2017 yılından bu yana etkinliğin Mannheim şehrindeki öğrenciler, okullar ve işverenler arasındaki koordinasyonundan sorumlu. Etkinlik, Mannheim’da Belediye Başkanı Dr. Peter Kurz’un himayesinde gerçekleşiyor.
İleride lojistik ve depolama alanında çalışmak isteyen Justus-von-Liebig Okulu öğrencisi Yosias (17), sabah 06.00’da Mannheim Hali’nde meyve-sebzeleri teslim edip taşıyarak çalışanlara yardımcı oldu. Öğretmeni Zeynep Tan, DTI Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan (SUNTAT), Prof. Dr. Franz Egle ve DTI Proje Koordinatörü Gizem Weber sabah halde çalışan öğrencileri ziyaret ettiler. Zeynep Tan, gönüllü öğrencilerle gurur duyduğunu belirterek “İşletmelerle ve işverenlerle birebir iletişim halinde olmak öğrenciler için ileride staj ve mesleki eğitim yeri bulma konusunda fevkalade bir şans. Benim sorumluluğumsa öğrencilerimi bu konuda motive etmek” dedi.

Haberin Devamı

Mannheimlı öğrenciler sıralarını bırakıp yardıma muhtaçlar için çalıştı

GÖNÜLLÜ ELÇİLİK GÖREVİ
Mustafa Baklan’ın davetiyle halde gönüllü çalışan öğrencilerden biri de Burak (14). Burak, okulunda öğrenci temsilcisi ve aynı zamanda arkadaş çevresini ‘Katılmak Gönül İşi Eylemi’ne katılmaları için teşvik ederek ‘gönüllü elçilik’ görevini üstleniyor: “Ben de bu projedeyim, çünkü çalışmaktan hoşlanıyorum, yardım etmeyi seviyorum ve önümüzdeki dönemde staj yerim konusunda deneyim kazanıyorum.” Eylemin bu yıla özel bir uzantısı, öğrencilerin, Baden-Württemberg’deki siyasi yetkililerin bürolarında gönüllü çalışmalarıydı. Böylece gençler, yerel ve eyalet düzeyinde siyasi temsilcilerin günlük iş rutinlerini ve faaliyetlerini yakından tanıma olanağı elde ettiler. Aysel (17) bu fırsatı değerlendirerek Mannheim Belediye Başkanı Dr. Peter Kurz’un yanında bir gün çalışıp ofis işlerine destekte bulundu. Binalarda engelliler için ulaşılabilirlik konularında görüşlerini doğrudan Dr. Kurz ile paylaşma imkânı buldu. Baden Württemberg eyalet milletvekili Dr. Susanne Aschoff (Yeşiller) da eylem kapsamında öğrencilere yanında bir gün çalışma imkânı sundu.

Haberin Devamı

Mannheimlı öğrenciler sıralarını bırakıp yardıma muhtaçlar için çalıştı

Mannheimlı öğrenciler sıralarını bırakıp yardıma muhtaçlar için çalıştı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!