Macron’dan protestolarda görevli polislere özel prim

Güncelleme Tarihi:

Macron’dan protestolarda görevli polislere özel prim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 10:39

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, akaryakıt vergilerinin düşürülmesi ve ekonomik koşulların iyileştirilmesi için ‘sarı yelekliler’in cumartesi günü düzenlendiği gösterilerde görev yapan polislere özel prim ödeyeceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

ÜLKE genelinde ‘sarı yelekliler’ adı altında örgütlenen eylemciler, 17 Kasım’dan bu yana hükümetin akaryakıta ek vergi koymasını protesto etmek için sokaklara çıkıyor. Protestolar, Macron ve hükümete karşı daha geniş çaplı taleplerle isyana dönüştü. Eylemciler, geçen cumartesi sabahın erken saatlerinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Champs-Elysees Caddesi çevresinde toplanmıştı. Polis, caddeye girmelerine izin vermediği eylemcilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etmişti. Göstericiler, Paris’in caddelerinde çok sayıda araç ve çöp bidonunu ateşe vermiş, polislere taş ve şişe fırlatmıştı. Paris sokaklarında sık aralıklarla ses bombaları duyulmuştu. Polisle eylemciler arasında Champs-Elysees çevresinde zaman zaman çatışma çıkmıştı.
Fransız basınında çıkan haberlere göre, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, polislerle bir araya geldiği yemekte protestolarda görevli polislere özel prim ödeyeceklerini duyurdu. Ancak primin miktarına ilişkin bilgi verilmedi. Cumartesi günü Paris’te düzenlenen gösterilerde güvenliği sağlamak için yaklaşık 5 bin polis, ülke genelinde ise binlerce polis görev yapmıştı.

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!