Maas: Türkiye’ye dönen, Almanya tecrübelerini de birlikte götürüyor

Güncelleme Tarihi:

Maas: Türkiye’ye dönen, Almanya tecrübelerini de birlikte götürüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 12:20

Türkiye ile Almanya arasında sıkı insani bağlar olduğunu belirten Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, “Almanya’nın bu şekilde bağlı olduğu Türkiye dışında başka bir ülke yok” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Tarabya Kültür Akademisi burslu sanatçılarının Berlin’deki düzenlediği ilk sanat gösterisine katıldı. Burada yaptığı konuşmada Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yapan Maas, şöyle dedi: “Almanya’nın, bu kadar sıkı insani bağlarla bağlı olduğu Türkiye dışında başka bir ülke yok. Türkiye kökenli insanlar bizim toplumumuzu şekillendiriyor. Burada yaşamış ve Türkiye’ye geri dönmüş birçok insan, Almanya tecrübelerini de birlikte götürüyor. İçgüdüsel olarak iki kültür arasında gidip gelen bu insanlar bizim ilişkilerimizin en önemli dayanağı.”

‘BAĞLARI GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ’
Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerde ‘birleştirici olanı güçlendirmek’ istediklerini belirten Dışişleri Bakanı Maas, kardeş kent ilişkilerini bu çalışmalara örnek gösterdi. Şubat ayında Berlin’de yapılacak yaklaşık 100 kardeşlik projeleri buluşmasıyla iki ülke arasındaki bağları daha da güçlendirmek istediklerini belirten Maas, kültürün özgürlüğüne vurgu yaptı.
Hamburger Bahnhof salonunda yapılan sanat gösterisine yüzlerce sanatçı katıldı. 27 burslu sanatçının İstanbul’la ilgili eserleri sergilendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!